Se videoen om innovasjonsklinikken

Klippet snora for den nye klinikken, som ikke er noen klinikk

Men heller et arnested for gode ideer som blir klekket ut i sykehusmiljøet.

Styreleder Alf Daniel Moen klipper snora og erklærer den nye innovasjonsklinikken for åpnet. Til høyre Stein Erik Breivikås i helseforetaket. 

Nyheter

Styreleder Alf Daniel Moen klippet snora for Innovasjonsklinikken ved Helse Nord-Trøndelag under torsdagens styremøte.Med denne nyvinning håper helseforetaket på en idéstrøm fra både ansatte, pasienter og andre som har tanker om forbedringer ved sykehusene. Denne klinikken er ikke en fysisk avdeling, men et felles løft ved de to sykehusene.

– Det fins mange typer innovasjoner. Det kan være et produkt, tekniske dingser og fysiske ting. Men det kan også være en tjeneste. For eksempel å utvikle en prosedyre som gjør at pasientsikkerheten øker. Men det kan også være organisasjonsutvikling, som omorganisering, sier Stein Erik Breivikås, som er leder for Senter for virksomhetsstøtte og utvikling i Helse Nord-Trøndelag.


Innovasjon 1 Utviklet ved sykehuset Overlege Torbjørn Graven demonstrerer «lommeultralyd» på Stein Erik Breivikås. Smarte dingser er en ting, nå skal sykehuset tenke innovasjon i alt man gjør.  Foto: Andreas Ryen Eidem

Her kan du lese vår sak om innovasjonsklinikken ved sykehuset: En god idé er alt som skal til (+)

Innovasjon 2 Utviklet ved sykehuset: Andreas Oldren i ambulansetjenesten med den nye utstyrssekken som har gjort hverdagen bedre for ambulansearbeiderne, og som også betyr for pasientsikkerheten. 

Les også: Den oransje sekken har gjort hverdagen enklere for ambulansearbeider Andreas. Her har han alt han trenger for å gi pasientene førstehjelp på ulykkesstedet. (+)