Hadde med seg kniv

Selv mente mannen i retten at han ikke sparket, i hvert fall ikke med vilje - og at det eventuelt kunne være en ukontrollert handling, en såkalt tics som følge av tourettes syndrom.

Men det utelukket retten.

Inderøyningen hadde også kniv på seg da han ble pågrepet, en leatherman.

– Jeg bruker den på jobb, og hadde glemt å ta den av beltet før jeg dro på spelpuben, forklarte han. Men heller ikke dette hadde retten noen tro på, blant annet fordi han også tidligere er dømt for å bære kniv - den gang med samme unnskyldning som nå.

Mannen ble ellers i nåværende sak også dømt for promillekjøring med ATV og personbil. Førsnevnte et par uker etter spelpubhendelsen, mens bilkjøringen skjedde sist vinter.

Samfunnsstraff etter nøye vurdering

I retten ba han om å bli dømt til samfunnsstraff.

Både vold mot offentlig tjenestemann og kjøring med høy promille er forhold som det vanligvis er lite rom for å bruke samfunnsstraff for. Mannen er også straffedømt flere ganger tidligere.

Likevel fant Inntrøndelag tingrett rom for samfunnsstraff, som følge av særlige personlige forhold. Mannen har nemlig endret livssituasjon ganske formidabelt det siste året. Han er kommet i jobb med gode tilbakemeldinger, og han har ikke drukket alkohol det siste halve året - underbygget med blodprøver hos fastlegen på eget initiativ. Han har også fått en ansvarsgruppe rundt seg, og gjennomført sinnemestringskurs.

Så i stedet for sju måneders fengselsstraff, som i utgangspunktet kunne blitt utfallet, ble mannen dømt til 210 timers samfunnsstraff, som skal gjennomføres i løpet av ett år.