En kvinne i 30-årene, ikke fra vårt distrikt, er i Inntrøndelag tingrett dømt til 18 dagers fengsel for å ha jukset med meldekort.

I 2015 og 2016 unnlot hun å føre opp alle timene hun jobbet i Klæbu, Levanger og Verran kommuner, og fikk utbetalt nesten 110.000 kroner hun ikke hadde krav på.

Når beløpet overskrider folketrygdens grunnbeløp er det praksis å idømme fengselsstraff. Det var det i dette tilfellet, og at kvinnen opplyste at hun nå er i en rehabiliteringssituasjon var ikke nok for tingretten til å kunne fravike fra dette.

Liknende sak

En noenlunde jevngammel mann fra Verdal er dømt for et liknende forhold.

Han unnlot høsten 2014 og fra sommeren 2015 til på nyåret 2016 å føre alle timene han jobbet for to ulike selskap. Til sammen fikk han på denne måten utbetalt 84.241 kroner for mye.

Påtalemyndigheten la ned påstand om samfunnsstraff for mannen, men saken er blitt gammel, og Inntrøndelag tingrett mente derfor en betinget fengselsstraff var mer passende.

Slipper unna med bot

Mannen fikk 21 dagers betinget fengsel, som han slipper å sone uten nye lovbrudd de neste to årene. I tillegg må han riktignok betale en bot på 10.000 kroner.