Mannen i 40-årene og den utenlandske kvinnen kom i kontakt med hverandre på internett for noen år siden, og møttes første gang senere samme år.

Etter hvert ble de kjærester, og kvinnen ble med barn. Men den planlagte flyttingen sammen ble aldri noe av. Da barnet kom til verden ville de likevel prøve å få forhold til å fungere igjen.

Ikke mange månedene senere meldte kvinnen ham til politiet for fysisk og psykisk vold.

Fikk ikke puste

Ifølge henne skulle han både ha nærmest kvalt henne under ei pute som han presset over ansiktet hennes, slått henne og kalt henne både det ene og det andre etter at hennes barn fra et tidligere forhold kom inn i rommet.

Selv benektet mannen en hver påstand om vold, og hevdet at det kun handlet om verbale tilnærmelser.

Retten trodde ikke på ham, de mente kvinnen forklarte seg sammenhengende og troverdig - og hennes forklaring var dessuten likelydende med barnet som så hendelsen.

Retten fikk også vitneforklaring fra mannens tidligere kjæreste, som kunne fortelle at han også overfor henne hadde blitt voldelig ved inntak av alkohol.

Prøvde nok en gang

Kvinnen valgte å flytte ut etter denne hendelsen, og inn hos en venninne. Da de dro fra boligen skal mannen på nytt ha slått henne i pannen med flat hånd.

Ganske raskt ble de imidlertid enige om å prøve å bo sammen nok en gang, under forutsetning av at han ikke drakk alkohol på bestemte dager.

Men ikke altfor lenge etter det igjen, på en tur til hennes hjemland, gikk det galt på nytt. Da han følte seg tilsidesatt av henne, og at hun brukte for mye tid på sin slekt og sine landsmenn på sitt språk, uten at han skjønte hva de snakket om, oppstod det en situasjon der han svarte med å dytte, riste og skrike, og hevdet at hun hadde vært utro og at han ikke var far til barnet.

Fem måneders fengsel

Også en del andre hendelser i løpet av forholdet mellom de to ble berørt i rettsforhandlingene, blant annet hans kontrollerende opptreden overfor henne, flere voldsepisoder og et ønske om at hun skulle vaske dusjen med en tannbørste. Men alt dette var ikke tilstrekkelig bevist slik de tre konkrete forholdene ovenfor var ifølge retten.

Tingretten konkluderte med at fem måneders fengsel var passende straff. I tillegg må mannen betale 35.000 kroner i erstatning til sin tidligere samboer, og like mye til hennes sønn. Til sist må mannen betale 4.000 kroner i saksomkostninger.