Leder for Helgådal Montessori, Fionna Gratton, er lettet over vedtaket i kommunestyret.

–Vi er veldig takknemlige for at noen av partiene, med Høyre i spissen, hadde forståelse for at vi har liten tid til disposisjon. Vi har tidsfrister å forholde oss til, så det er veldig positivt at det ble fattet et vedtak. Dette er et resultat som vi kan jobbe med.

–Dere er klar til å gi bud på skolen?

–Det er noen detaljer som må diskutere, men ja, vi er det.

Første søknader

Søknadsprosessen for kommende skoleår er allerede i gang, og fristen til å søke om plass ved skolen er satt til 15. mars. De første søknader om skoleplass er allerede kommet inn, opplyses det på Helgådal Montessoriskoles hjemmeside.

Skolen skal ta inn elever etter skolens kapasitet. Blir det flere søkere enn plasser, vil det foregå inntak etter spesielle kriterier som allerede er nedfelt. Som et spesielt tiltak for skoleåret 2018-2019, skal elever som har vært på Volden skole i skoleåret 2017-2018 få førsteprioritet.

–Ja, vi har en del søkere, men vi er ikke tom for plasser ennå. Det er absolutt interesse og folk deler saker om skolen på Facebook, sier Gratton.

Informasjonsmøte

Det er en flere som er nysgjerrige og som har spørsmål om elever som er utenfor Volden skolekrets.

–Blant annet er det noen som lurer på hvordan det er med skoleskydd. Slike spørsmål skal vi besvare på informasjonsmøtet mandag, sier Fionna Gratton.

På møtet skal styret informere om skolen som åpner sine dører 20. august. Informasjonsmøtet vil bli holdt på Lunheim forsamlingshus i Volden, som ligger like ved Volden skole. Styret vil i løpet av kvelden prøve å gi svar på noen praktiske spørsmål angående skoleåpning, blant annet skoleskyss, helsesøster og andre ting.

Markabygda-erfaring

Det vil også bli brukt en del tid på å opplyse om de grunnleggende prinsippene bak den opplæringsmodellen i Montessori-skolen, og hvordan disse brukes i praksis til å skape et effektivt og oppmuntrende læringsmiljø.

Lærerne Sigrid Hojem og Sune Ankjær Eggen fra Markabygda Montessoriskole vil informere om Montessori-klasserommet og opplæringen som også skjer utendørs og ved bruk av natur. I tillegg forklarer de litt om hvordan elevene oppnår opplæringsmål, og hvordan det er å være en «montessori-forelder». Det blir også mulighet å stille spørsmål til lærerne som har med seg noe av det fysiske læremateriellet som er en viktig del av Montessori pedagogikken.

Søker lærere

Selv søker Helgådalen Montessori nå etter to lærere. Det er begge 100-prosent-stillinger, der den ene er med pedagogisk ledelsesansvar. Søknadsfristen er 20. mars. I utlysningsteksten vektlegges kvalifikasjon fra montessoripedagogikk, eller ønske om å ta videreutdanning. Stillingene vil i det første skoleåret understøttes av en faglig veileder i montessoripedagogikk.

91149117

tor.ole.ree@innherred.no