Den avtroppende styrelederen, Erik Stai, ønsket velkommen til de 23 frammøtte medlemmene da årsmøtet ble avviklet på Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Han kunne overlevere stafettpinnen etter tre år i vervet.

Solid økonomi

Det er et livskraftig seniorforum med god økonomi som den nye styrelederen tar over. Regnskapet for 2017 viser et overskudd på nesten 24.000 kroner. Dette kommer etter en aktivitet som har gitt i underkant av 287.000 kroner i driftsinntekter. Innherred Seniorforum har minimalt med gjeld, og balansen viser en god likviditet. Egenkapitalen er på solide 547.915 kroner.

Over 900 medlemmer

Medlemstallet stiger og ved inngangen til 2018 var det registrert 907 medlemmer, som er en økning på 63 medlemmer.

- Det er enkelt å ta inn nye medlemmer. Litt mer krevende er å registrere når noen faller fra, men «våre» lokale styremedlemmer gjør sitte beste for å følge med på dette, kommenteres det i den fyldige årsmeldingen.

Målgruppen for Innherred Seniorforum er 55 + og selve målsettingen for forumet er å forbedre og berike tilværelsen for seniorgruppen.

Populære seniortreff

Flere utvalg beskriver en lang rekke aktiviteter. Det som samler mest medlemmer er flest medlemmer er de seniortreffene. Årets ti treff hadde i gjennomsnitt et oppmøte på vel 100 personer, mot budsjettert 85. Størst oppmøte var det Gøril Rolfseng Grøntvedt som sørget for. Doktorgradsstipendiatens foredrag om «hvordan ta best mulig ta vare på hukommelsen» samlet 257 tilhørere.

Seniorforum har videre utvalg for kultur og for trim/turopplegg. Kulturgruppa har gitt flere tilbud om opera, kino på Festiviteten og reiser i utland. Kinoforestillingen «Hva vil folk si» fikk 96 seniorer til å sette seg i kinosalen, mens en tur til Madeira samlet 30 deltagere.

Utvalg for trim/og turopplegg har også ført statistikk over deltakelse på sine arrangement og turmål. Av 12 utflukter var det turen til Hanebogen på Frosta som samlet fleste deltakere, hele 53.

Valg til akklamasjon

Valgnemnda hadde gjort et godt forarbeid til årsmøtet, og samtlige valg ble gjort med akklamasjon.

Hovedstyret: Leder Rudolf Holmvik (ny), styremedlem Reidar Vanvik, styremedlem Anne Mille Røttereng, styremedlem Anne-Brit Skjetne (gjenvalg), styremedlem Erik Stai (ny), varamedlem Berit Falch Buvarp (gjenvalg), varamedlem Tor-Finn Granlund (gjenvalg), revisor Terje Krogstad (gjenvalg), stedfortreder revisor, Hans Liland, (gjenvalg).

Leder trim/turopplegg; Arvid Valda, Leder Seniortreff: Ellen Løvli (gjenvalg), Kultur og kino: Eystein Sundal (gjenvalg), Studie og aktivitetsutvalg: Kjetil Vatn (gjenvalg), Seniornett/internett: Roald Bergstrøm (gjenvalg). I valgnemnda ble Reidar Sjøbakk valgt som nytt medlem.

Det blir et aktivt år

Innherred seniorforum har laget en handlingsplan for inneværende år.

Et spesielt punkt handler om en seniorundersøkelse som ble gjennomført i 2011. Dette var et samarbeid med Nord-Trøndelag Forskning og Utvikling.

Formålet med var å avklare forhold som kunne bidra til å gi seniorene bedre fysisk og mental helse. Det kom inn 1100 svar. I år vil seniorforumet følge opp denne undersøkelsen med en ny spørreundersøkelse.

Under årsmøtet på Stiklestad kom det forslag om at leder i Norges Pensjonistforbund, Jan Davidsen, blir invitert til å holde et foredrag på et seniortreff.

Det er allerede avviklet tre seniortreff så langt i år, og fram til sommeren er innholdet i tre av disse klar.

4. april kommer Espen Leirset fra Nord Universitet. Han skal ta for seg temaet samfunnsutvikling - og da med blikk på det sammenslåtte Trøndelag.

2. mai er det duket for stjerner og planter. Knut Jørgen Rød Ødegård og Anne Mette Sannes skal ta seniorene ut i universet.

6. juni blir det Hans Børli i ord og toner ved Hans Børli Trio. Det treffet er lagt til Øyna i Inderøy.

Også de andre utvalgene har flere aktiviteter på gang. Utvalg for trim og turopplegg har allerede program for 12 utflukter fra 11. april til 7. november.

Og for den som heller foretrekker å gå på kino, meddeles det at første film på plakaten for seniorene nå er «Darkest hour» som handler om Winston Churchill. I alt blir det 10 ulike filmer for seniorer på Festiviteten.