«Vi ønsker at mennesker skal oppdage stedet som en god møteplass»

Tirsdag blir det levende musikk fra dette bandet i Bamberg-kirka.

Bandet Sol i Skuggeskog kommer til Bamber arbeidskirke neste uke. Bandet består av Ingrid Lian-Bjørgum (vokal, kor), Øyvind Sandum: trekkspill, zither og vokal), Einar Lian-Bjørgum (akustisk gitar, el-gitar, pedal, steel, bouzouki, bass og vokal). 

Nyheter

– Vi satser på konsert, sangstund eller foredrag en gang i måneden. Det blir kaffeservering. Det vil bli på ulike ukedager, så en må følge med på hjemmeside og annonse i Innherredsavisa. Arrangør er styret i Bamberg arbeidskirke og Diakon i Levanger, forteller diakon i Levanger menighet Rønnaug Torland Løvrød, i en pressemelding til redaksjonen.

– Bamberg arbeidskirke er en trivelig arena for ulike arrangement. Vi ønsker at mennesker skal oppdage stedet som en god møteplass. Og vi vil være med å legge til rette for ulike musikkopplevelser og påfyll i hverdagen, skriver de videre.

Tirsdag 13. mars kommer bandet Sol i Skuggeskog til arbeidskirka. Bandet ble startet i Oppdal i 2010. De har gitt ut tre album. «Livet» i 2013, «Stille og straum» i 2015 og «Den eine» i 2017.

Tekster fra dikt

Kjernen i musikken er melodien og ordet. Bandnavnet og mange av tekstene er hentet fra en diktsamling av Sjåk – dikteren Finn Sandum. Senere har de også tatt i bruk tekster av andre forfattere i tillegg til at de produserer flere tekster selv.

Musikalsk har bandet føttene plantet i flere sjangere, men mest tydelig er kanskje linken til norsk og amerikansk folk. Samtidig har impulser fra pop og visepop blitt et tydelig element.

Gjennom omfattende konsertvirksomhet og spill i radio de senere årene, har et stort publikum etter hvert blitt oppmerksomme på bandet.

740 19 000

redaksjon@innherred.no