Ble student igjen etter tjue år

Det har gitt henne ny glød og inspirasjon.

Gunhild Lein Lersveen er full av lovord om masterstudiet i klinisk sykepleie i Bodø.  Foto: Bjørnar Leknes, Nord.no

Nyheter

Gunhild Lein Lersveen ble ferdigutdannet sykepleier for tjue år siden. Nå er hun igang igjen. Denne gangen for å ta master i klinisk sykepleie ved Nord universitets campus i Bodø.

Flott studie - flott by

Hun kombinerer studiene med å fortsatt jobbe hundre prosent i Verdal.

– Jeg har ikke angret i det hele tatt. Her får jeg påfyll av alt, og jeg er blitt veldig glad i både byen og landsdelen, sier Lersveen til Nords nettsider.

Tre ganger hvert semester reiser hun til Bodø, og det skal hun gjøre i tre år. Lersveen startet på studiene i fjor høst.

– Jeg fikk bakoversveis til å begynne med. Det var veldig uvant med akademisk skriving, innrømmer hun.

Drar allerede nytte av studiene

Men raskt klarte hun å relatere studiene til sin egen arbeidshverdag, og dra nytte av det hun lærer direkte i arbeidshverdagen.

– Det gjør det hele veldig inspirerende, sier hun til Nord.no.

Det var arbeidsgiver Verdal kommune som oppfordret henne til å søke på masterstudiet.

– Jeg kjente selv på behovet for faglig påfyll da jeg begynte i en ny jobb i 2016, som prosjektleder for Helhetlig pasientforløp i hjemmet i Verdal. Det var en mer tjenesterettet jobb enn jeg har hatt tidligere.

Høyt nivå i Bodø

Gunhild Lein Lersveen skryter veldig av faglige nivået på foreleserne i Bodø, og at de også er i stand til å gjøre krevende stoff både spennende, interessant og forståelig.

– Studiet har gitt meg større arbeidsglede. Jeg får ny kunnskap, ser på faget med nye øyne og har fått ny glød. Det er herlig, fremhever hun.

Kravet til å ta studiet er at du har bachelor i sykepleie, med karakteren C eller bedre. Om studiets nytte heter det at du kan bidra til å styrke klinisk praksis, faglig utviklingsarbeid og forskning innen ditt interesseområde.