Bygger vindturbiner

I mens kan du teste deg i ukens nøtt.

Mats Olsen, Emilie Tuff Voldseth og Fredrik Sundseth med fagverkene og vindmøllene som elevene har laget. 

Nyheter

Den siste perioden har vi på forskerlinja brukt all tiden i faget vårt teknologi- og forskningslære på å bygge både vindturbiner og fagverk som disse skal stå på.

Nå er vi endelig ferdige med byggingen og når denne artikkelen kommer i avisen har vi da vært i Trondheim på konkurransen oceanspacerace hvor bygg-verkene våre skal konkurrere.

Vi er alle sammen satt opp i grupper slik at et lag med en vindturbin er sammen med ei gruppe som bygde et fagverk, og i sammenheng med dette skrev vi også en rapport på flere tusen ord som vi leverte inn.

Fagverkene vi har bygget har alle forskjellige utseende og noen har tre «etasjer» mens andre bare har to.

Klarer du ukens nøtt? 

Dette var helt opp til oss selv hvordan vi ville velge å bygge det. Vi kunne bruke en nettside som het «Skyciv» for å bygge en slags testmodell for dette prosjektet, men der fikk vi dessverre ikke til å lage flere enn to etasjer, men vi bygget alle slik vi ville selv uansett.

En gruppe bestemte seg for å bruke grønn spraymaling på fagverket til å få det til å stå i stil til vindturbin til gruppa de samarbeider med. Etter flere timer med arbeid, så var det godt å endelig bli ferdig med dette prosjektet. Dette var et av de mer praktiske prosjektene vi har i faget teknologi- og forskningslære.

Dette er absolutt et av fordelene med teknologi- og forskningslære hvor vi som elever for noe mer praktisk i ukene.

Haakon Simonsen Hellesø Kjelbergnes

Sofie Grønbech Lillenes