Husket ikke

Kvinnen møtte ikke i retten, men forklarte seg over telefon og gjentok der det hun hadde sagt i avhør etter hendelsen.

– Jeg husker lite fra kvelden. Vi var en gjeng som var på vorspiel der jeg drakk en del. En mann kjørte oss derfra i bilen min. Så husker jeg ikke noe før jeg var på sykehuset og snakket med ambulansepersonell. Jeg kan ikke skjønne at jeg kjørte bil, det likner ikke meg, sa hun i sin forklaring.

Ikke høy fart

Politiet fikk melding om en trafikkulykke rundt ti over halv to natt til 25. februar i fjor, og fant både kvinnen og flere andre rundt bilen da de kom til stedet.

En bil lå på siden utenfor vegen, og bilsporene tydet på et bilen hadde truffet midtrabatten like etter rundkjøringen med venstre fremhjul, og kjørt ut av vegen på høyre side.

Farten hadde etter alt å dømme ikke vært spesielt høy, da bilen ikke var særlig skadet annet enn hva den hadde fått da den rullet over på siden.

Flere kom til stedet

Det var en ung mann som først kom til stedet etter ulykken. Han var på veg mot Levanger, og så lysene på bilen som lå på siden. Han kjørte bort for å sjekke nærmere, og da var kvinnen den eneste som var i bilen. Han hjalp henne ut gjennom passasjervinduet, som vendte ned mot bakken.

Flere kom til stedet ganske raskt, og en annen ringte til politiet.

Kastet sjåføren ut

Mannen som kvinnen hadde fortalt var sjåfør fra vorspielet forklarte i retten at det stemte. Han hadde kjørt henne og noen til mellom ulike steder og fester denne kvelden, og kvinnen hadde blitt fullere og fullere. En gang over midnatt hadde de blitt uenige, og hun hadde kastet ham ut av bilen på Reinsholm.

Han forsøkte å si fra til henne, men hun var ikke tilsnakkelig og kjørte av sted i sin egen bil. Ulykken ble han først klar over da politiet ringte ham dagen etterpå.

1,5 kilometer lang tur

Blodprøven av kvinnen viste en promille på minst 2,62 under kjøringen. Retten konstaterte at kjøreturen var på rundt 1,5 kilometer, gjennom flere rundkjøringer og en kort tunnel på glatt snøføre. Dermed utsatte hun ikke bare seg selv, men også andre for stor fare.