Det var midt på sommeren i fjor at politiet fikk melding om bråk på et utested i Verdal sentrum. Da de kom til stedet lå en kvinne på gulvet med blod rundt seg og et kutt i ansiktet.

Uenige om bygningssalg

De hadde ikke helt samme forklaring på opphavet til bråket. Kvinnen som nå er dømt sa i tingretten at den andre hadde blandet seg inn da hun skulle kjøpe seg en shot - og sagt at det ikke var lov til å selge annet enn øl etter klokken ett på natta.

I tillegg forklarte hun at den andre hadde blandet seg inn da hun snakket med en av bartenderne om salget av bygget som utestedet lå i.

Fikk ikke mer drikke

Så skal den andre ha opptrådt fysisk truende mot henne, og slått henne i brystet, hvorpå hun slo tilbake uten å tenke på at hun hadde et ølglass i hånda, forklarte kvinnen.

Kvinnen som fikk ølglasset i ansiktet bekreftet at de hadde hatt en diskusjon rundt salget av bygningen, og at hun hadde uttrykt uenighet i oppfatningen av at det kunne bli leiligheter der istedet. Hun beskrev den nå dømte kvinnen som svært irritert også over at hun ikke fikk mer å drikke, og forklarte at det var hun som hadde foreslått at de skulle gå ut i gangen for å prate videre. Like etterpå fikk hun ølglasset i ansiktet, gikk rett i bakken og husket ikke mer.

Provosert

Ølglasset ga henne et arr som fortsatt vises, og hun holdt seg borte fra jobb i to uker fordi hun syntes det var sjenerende.

Bartenderne forklarte at de hadde fått med seg den opphetede diskusjonen rundt salget av bygget, og at den nå dømte kvinnen hadde blitt ufin da hun ikke fikk mer servering.

De sa også at kvinnen som fikk ølglasset i ansiktet hadde gått mot den andre kvinnen, sint og irritert, og at det kunne se ut som hun ville slå den andre. Men det gjorde hun ikke før den andre plutselig slo.

Ikke samfunnsstraff - kanskje fotlenke

Retten konkluderte med at slaget var hardt og målrettet. De kunne ikke se bort fra at hun hadde blitt provosert og kanskje slått før hun slo tilbake. Likevel var volden så grov at det må reageres med fengselsstraff.

Kvinnens forsvarer argumenterte for samfunnsstraff, men det ville ikke retten være med på. Det kan likevel hende at noe av straffen kan sones med fotlenke. Det blir opp til Kriminalomsorgen å avgjøre.