Nei, hun trenger ikke hjelp med penger

Enda en ny svindelmail sprer seg.

Bakmenn har brukt Kristin Johanne Hildrums navn i en svindel-epost. 

Nyheter

Forsøkene på å lure folk til å gi fra seg opplysninger og penger dukker jevnlig opp.

Innherreds journalist fikk fredag morgen en epost med «Hjelp!» i tittelfeltet.

Eposten var skrevet nesten uten grammatiske feil, men innholdet luktet svindel, der det avslutningsvis spørres om et lån på 16.200 kroner.

Ingen reise

- Du er den andre som ringer meg om dette, sier Kristin Johanne Hildrum fredag formiddag.

- Min bror har også fått samme epost, og det kom også en melding fra min datter.

Kristin Johanne Hildrum forsikrer om at hun er i beste velgående og ikke har noen som helst problemer i utlandet. Hun vil melde fra til politiet om svindelforsøket.

Her er teksten på den falske meldingen:

Hei! Jeg håper dette kommer til deg i tide. Jeg gjorde en tur til Donetsk, Ukraina og min bag ble stjålet med mitt internasjonale pass og kredittkortet mitt inne. Ambassaden er villig til å hjelpe meg med å ta et fly uten passet mitt, jeg trenger bare å betale for billett- og hotellregningene. Til min forferdelse, kan jeg ikke få tilgang til pengene mine uten kredittkortet mitt og kontakte banken min, men de trenger mer tid til å gi meg et nytt kort. I denne uheldig situasjonen tenkte jeg på et lån som jeg kan betale tilbake så snart jeg kommer tilbake. Jeg trenger virkelig å bli med på neste flytur. Jeg trenger 16,200NOK. Fortell meg om du kan hjelpe meg gjennom Western Union fordi det er det beste alternativet jeg har.

Gi meg beskjed om det er mulig.

Jeg venter på svaret ditt. MVH Kristin Johanne Hildrum

Mange varianter

Det florerer av forskjellige varianter av phishingangrep. Folk kontaktes via en e-post, hvor avsenderen fremstår som en reell virksomhet, for eksempel en bank. Offeret forsøkes lures til å overføre penger eller til å åpne et vedlegg. Bakmennene er ute etter sensitiv informasjon, som konto- eller kredittkortnummer.

Skatteetaten advarte

Nylig gikk skatteetaten ut og advarte mot epost-svindel. Da var det tilsynelatende sendt ut en melding fra skatteetaten med melding om at «du er berettiget til å motta en skatterefusjon for inntektsåret 2017».