Denne gjengen er noe av det beste Scania i Norge har å by på

Innsatsen i kunnskaps- og den praktiske konkurransen gjør at hele verdalsanlegget får tur til Södertälje.

Norsk Scania Verdals lag, som ble nummer to i Norge, fra venstre coach Trygve Vaterholm, Erlend Svee Aksnes, Tore Reitan, Jørgen Hallan og lagleder Stian Lassen.  Foto: Privat

Nyheter

Scania er en ledende produsent av tunge lastebiler, busser og industri- og marinemotorer, med virksomhet i rundt hundre land i verden. I Norge finnes det nesten 50 verkstedsanlegg, og det siste halve året har selskapet gjennomført en kunnskapskonkurranse mellom alle disse.

Veldig motivert

Norsk Scania avdeling Verdal plukket ut fem medarbeidere, som først fikk 50 spørsmål i en innledende runde. Svarene ga dem plass i en nasjonal semifinale mellom ti lag, som ble holdt i Trysil. Derfra igjen gikk fem lag til den nasjonale finalen i Oslo sist helg.

Verdalsgjengen imponerte hele vegen, og ble til slutt nummer to.

– Det var meget godt levert, synes distriktssjef Annar Indahl. Han forteller om medarbeidere som fra første stund har vært topp motivert for å nå så langt som mulig i konkurransen, der både teoretiske og praktiske oppgaver måtte løses etter hvert.

Endelig fullklaff

Det lokale verkstedet har deltatt i konkurransen to ganger tidligere, begge gangene med sjetteplass i innledende runde som resultat, og da har det bare vært fem lag som har gått videre.

Denne gangen var det imidlertid ingen tvil, og andreplassen gir ikke bare premie til de fem representantene for det lokale verkstedet. Hele verdalsanlegget får som et av de tre beste lagene en fabrikktur til Södertälje i premie. Rundt 15 personer jobber ved Norsk Scania avdeling Verdal.

– Sannsynligvis blir turen til Södertälje i september, forteller Indahl.

Byen, som ligger en halvtimes kjøretur unna Stockholm, huser hovedkontoret til det verdensomspennende selskapet.

Utvikler ferdighetene

Hadde verdalsgjengen nådd helt til topps i den nasjonale finalen, ville det blitt europeisk finale i Italia på dem, og en mulighet til å kvalifisere seg til verdensfinalen i nettopp Södertälje. Det ble det ikke, men Annar Indahl er stolt over prestasjonen.

– De har vært kjempeflinke. Vi har aldri vært i tvil om å delta i konkurransen, for selv om heder og tur i premie er veldig artig, så er denne typen konkurranser først og fremst nyttig for å få enda flinkere og motiverte ansatte som jobber godt sammen.