Lupe Frisør kom som et friskt pust i Kirkegata i Levanger da de åpnet dørene sommeren 2015.

Den gang var det Andre Fjerdingen som sto bak nysatsingen. Med seg på laget hadde han pappa Trond Flatås.

Flatås kan snart skryte av å ha vært i bransjen i en mannsalder.

–Ja, huff hvor tiden går. Jeg startet som lærling hos Svein Musum da jeg var 16 år. Nå er jeg 51, så da kan du vel regne ut hvor lenge jeg har holdt på, smiler frisørveteranen.

Nå har sønnen bestemt seg for å prøve noe annet for en periode. Ifølge opphavet så er det like mye for å finne ut om det er frisør han virkelig vil være, eller at det vil være best å skifte bransje.

–Andre er 31, mens jeg har passert 50. Derfor synes jeg det er helt greit at han nå bruker litt tid på å finne ut hva han vil videre. Jeg må jo nesten holde meg her. Dette er jo det eneste jeg kan, ler han.

Tatt over innmaten

Det ble derfor begjært oppbud i det tidligere selskapet Lupe AS på nyåret.

Nå har Trond kjøpt inventaret som tilhørte selskapet, og satser videre i regi av sitt eget aksjeselskap Trond Flatås AS.

Lupe-navnet beholdes, og ifølge Trond vil ikke kundene merke så store forandringer.

–Det eneste er jo at jeg har fått meg en veldig søt og flink medarbeider, men jeg skal kanskje ikke si det for da blir Andre kanskje fornærmet.

Sara Sundal Johansen skal nemlig dele lokale med Trond Flatås.

21-åringen var ferdig utdannet frisør i mars 2017, og har siden den gang hatt et vikariat hos Capelli i Levanger, som gikk ut nylig ut.

Derfor benytter hun sjansen, tar med seg saks og kam og flytter bare noen hårlengder opp til Kirkegata.

Sara blir ikke ansatt i selskapet. Hun skal leie stol av Trond, og slik sett drive for seg selv.

Lupe Frisør består selv om det nå er far sitt driftsslskap som står bak virksomheten. Trond Flatås har ikke tenkt å legge bort frisørsaksa riktig ennå. Foto: Erlend Aune

–Dette blir mer og mer vanlig i bransjen. Mange synes det blir slitsomt med mye administrering av ansatte, i tillegg til å jobbe som frisør selv. På denne måten blir den enkelte ansvarlig for å skaffe sin egen inntekt, forteller Trond.

Studentrabatt

Men de vil selvsagt dra veksler på hverandre, selv om de naturlig nok vil ha sine egne faste kunder.

–Her kun du bare «droppe» innom, enten du er kvinne eller mann. Er en av oss ledig, så får du klippet deg med en gang, sier Sara.

Hun reklamerer med at de kan tilby studentrabatt, som en av få frisører i byen, og i tillegg så har de nå påsketilbud med 20 prosent avslag i prisen ut mars måned.

Lenger inn i lokalet fortsetter også R. Beauty sin virksomhet som før.

Innehaver Romante er jevnlig i hjemlandet Litauen for å utvide sine kunnskaper innen negledesign, øyevipper og bryn, så her skal det ikke stå på verken service eller kvalitet hvis du vil ha pusset neglene dine.

–Romante er flink, og har allerede opparbeidet seg en stor kundekrets. Det er fordel for oss alle at vi er lokalisert i lag. Mange finner ut at de skal stelle håret når de først har fått fikset neglene og motsatt, sier frisørene.

Trond forteller at det bestandig har vært mange frisørsalonger i Levanger. Noe av årsaken er utdanningsmuligheten her.

–Frisørlinja i Levanger har bestandig vært vel ansett, og mange velger å fortsette yrkeslivet her, men slik er verden.

Lupe vil ha åpent hver dag bortsett fra søndager.

–Vi ser også frem til den dagen kafeen på Backlund kommer i gang for fullt, og når Strømsøegården åpner dørene igjen. Mer liv i Kirkegata gir mer kunder til oss alle. Vi er i hvert fall optimister, sier Trond Flatås.