Torsdag 8. mars tok vi på forskerlinja toget ned til Trondhjem for å få en omvisning på NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) for å se på hva de har å tilby av forskjellige studieprogram.

Omvisningen var i sammenheng med Ocean Space Race, som er en årlig konkurranse, arrangert av Samarbeidsforum Marin, SINTEF Ocean og NTNU, elever på videregående skole. Mer om konkurransen får dere høre neste uke.

Omvisningen startet på Kalvskinnet, ett av NTNU sine bygg. Der fikk vi høre om to forskjellige ingeniørutdanninger som NTNU har å tilby. Disse to var, bygg ingeniør studiet og elektro ingeniør studiet. De fortalte oss hva de driver med, hva de lærer, hva man kan bruke utdanningen du får til og hvordan det er å studere i Trondhjem på den sosiale siden. Vi ble overasket hvor sosialt det egentlig er. At det ikke bare sitter på en hybel og leser hver dag.

Her er ukens innsendingsoppgave!

Da vi var ferdig med omvisningen på Kalvskinnet, dro vi opp til Gløshaugen for å spise lunsj og for å få en presentasjon av flere studieprogrammer og høre mer om hvordan der er å studere i Trondhjem. En ting vi fikk høre om, var en kulturfestival som arrangeres annenvert høst for studenter. Da fikk vi et enda større innblikk i hvor sosialt det egentlig er der.

Etter presentasjonen fikk vi enda en omvisning. Denne gangen gikk vi mellom flere NTNU bygg. På Kalvskinnet hadde vi bare fått noen presentasjoner, men nå fikk vi se mer av det elevene driver med på skolen og andre ting som foregår på NTNU. Resten av dagen gikk med til dette.

Mats Brenne Olsen