Lørdag er nemlig 16 lokale ungdommer ute sammen med Lions-klubbene i Verdal, på den årlige tulipanaksjonen til organisasjonen.

Aksjonen startet allerede i går, da Lions-medlemmene var ute på arbeidsplasser både i sentrum og andre steder, ikke minst på industriområdet. Som vanlig var mottakelsen upåklagelig, og givergleden stor. Som takk for bidraget, får alle givere en bukett tulipaner.

Salgstriks

Når den siste knappe halvparten av de 6.000 tulipanene skal gis til de som støtter aksjonen i dag, er 16 ungdommer med og gjør en stor jobb. Lørdag er de ute på de fleste dagligvarebutikkene i sentrum, på Mela, Boby'n, i Vinne og Vuku, der de håper givergleden er like stor som i bedriftene i går.

– Jeg skal snakke med folk og smile til dem. Forhåpentligvis gjør det at de støtter oss, sier Tobias Myrland (14) fra Leinsmyra, en av ungdommene som gjør en innsats for sine jevnaldrende i dag.

Hovedsponsor

Pengene som kommer inn i tulipanaksjonen går nemlig til lokale «forebyggende tiltak» for barn og unge i Verdal. Det høres kanskje ikke så fryktelig kult ut, men da kan man heller si at de går til positive aktiviteter for barn og unge. Som for eksempel det populære gratis rusfrie ungdomsarrangementet Statement, som tradisjonelt holdes 16. mai.

– Vi har vel vært deres hovedsponsor de siste årene, sier president Kari Gregersen Næss i Lions Verdal Stiklestad.

Også til andre

Med inntekter på anslagsvis 75.000 kroner blir overskuddet kanskje det halve, og av dette har Statement gjerne fått brorparten. Som regel mellom 20.000 og 30.000 kroner. Også andre tiltak har fått mindre pengesummer i støtte.

Tobias Myrland (14), Tiril Haldorsen (14) og Marie Lehn (15) gjør gjerne en innsats for et bedre ungdomstilbud i Verdal.

Marie Lehn (15) fra Garpa forteller at skoleklassen på Verdaløra ble spurt om å stille med en elev for å hjelpe til på aksjonen.

– Det var ingen andre som meldte seg sånn umiddelbart, så jeg bestemte meg for å si ja. Det er jo ikke farlig, og det er veldig positivt å være med og samle inn penger til blant annet Statement.

Gode opplevelser

Da Marie ble med, fikk også Tiril Haldorsen fra Tinden lyst til å være med og samle inn penger som kommer verdalsungdommen til gode.

– Jeg var på Statement i fjor, og det var kjempeartig. Ikke minst aktiviteten der vi var inne i en ball og gikk rundt.

Mens både Tobias og Tiril har gode opplevelser på Statement å fortelle om, har ikke Marie vært på Statement ennå. Men hun kommer nok til å melde seg på i år.

– Jeg må nesten det nå, som jeg har bidratt til at det blir!