Innen 1. juli i år skal Frosta Entreprenør være fullt etablert i Vassmarka i Åsen, like nord for sentrum. Dermed er de nå på flyttefot fra Wangberg på Frosta, langs hovedveien fra Åsenfjord til Frosta.

På industriområdet blir de den første nyetableringen tilknyttet Vassmarkaområdet.

–Vi flytter ikke for å forlate Frosta, men for å posisjonere oss i markedet vårt. Det var et praktisk valg vi tok, sier daglig leder Sverre Skogly i Frent til Innherred. Saken ble først omtalt av Frostingen i forrige uke.

Ved ny E6

Den aktuelle tomten de har inngått leieavtale på, er på ni mål, og ligger inne på anleggsområdet til Mesta. Det ligger nært det kommende næringsområdet til Levanger kommune, som er under utvikling.

På industriområdet er det lagt opp til flere store næringsaktører på et foreslått industriområde på 250 dekar.

Inntil videre skal Frent operere fra Mestas område i Vassmarka, før de etablerer seg på ny tomt i industriområdet like ved.

Reguleringsarbeidet er fortsatt under utarbeidelse. Ti år har gått siden Levanger Næringsselskap startet planarbeidet med Vassmarka, men etableringene har latt vente på seg. Nå ser det imidlertid ut til at etterspørselen snur.

Det skjer også samtidig som at ny E6 er under planlegging. Det gir enda kortere kjøretid mot Trondheim på en ny E6.

–Vassmarka er et veldig sentralt og godt beliggende område for vår virksomhet, sier Skogly fornøyd.

Han mener flyttingen til Åsen gjør arbeidshverdagen enklere for entreprenørvirksomheten.

Leier først

Frent skal nå flytte ni moduler til brakkeriggen ved Mesta i de kommende månedene, og venter bare på varmegrader for å kunne etablere kontorlokalene.

Over tid er målet å kjøpe sin egen tomt i Vassmarka og etablere seg ytterligere i industriområdet.

–Vi vil kjøpe tomt i Vassmarka, men flyttes først til Mesta-området hvor vi leier plass inntil videre. Mesteparten av jobben vår er utenfor Frosta, i aksen mellom Stjørdal og Levanger. Derfor er det bedre for oss å være etablert midt i området. I tillegg har vi jo mange ansatte fra samme område, sier Skogly.

Han legger til at Levanger kommune har vært svært imøtekommende, og at de har fått en god invitt til overflytting til ny kommune.

–Vi har fått en varm velkomst hos kommunen og næringssjefen. De har bidratt til å legge til rette for oss, sier Frent-sjefen.

Riktig plassert

Skogly mener også at det er strategisk riktig å plassere seg i Vassmarka av flere grunner.

–Åsen er i utvikling, og ligger sentralt til i regionen. Her vil det skje mye i årene framover. Derfor er det bra for oss å etablere oss her så nært Åsen sentrum, sier han.

I all hovedsak er det kontorbrakker som blir flyttet fra Frosta til Åsen i løpet av våren.

–Vi har mye utstyr og anleggsmaskiner, men det meste vil jo være ute på anleggsplassene hele tiden. Vi ser fram til å komme i gang i Åsen, sier han.

Vokst seg stor

Frosta Entreprenør AS har vokst seg til en betydelig entreprenør i anleggsbransjen i regionen. Dagens selskap er sammenslått av Vik Maskin AS og Fri-Bo Bygg AS sine maskinvirksomheter etter en fusjon i 2010. Vik Maskin AS ble etablert i 1989, mens Fri-Bo Bygg AS ble startet i 2006. Der har kjernevirksomheten vært utbygging av hyttefelt i tillegg til eksterne oppdrag.

I dag har Frent oppdrag som entreprenør, samt som anleggsgartner og innen transport, pukkverk og stikning. Selskapet omsatte for nært 34 millioner kroner i 2016, og gikk med 484.000 kroner i overskudd.