En ny barne- og avlastningsbolig på Frol skal bygges av Levanger kommune. Kommunestyret behandler planene på onsdag, etter et enstemmig vedtak i formannskapet.

Kostnadsrammen er satt til 50 millioner kroner. Deler av bygget finansieres med statlige tilskudd og refusjon av merverdiavgift. Kommunen tar opp 20 millioner kroner i lån.

Dagens avlastningsbolig i Okkenhaugvegen ivaretar sju brukere på et areal på cirka 500 kvadratmeter, men har ikke kapasitet til å ta imot alle brukerne med behov for tiltak. Nybygget vil romme åtte boenheter for avlastning og to leiligheter for barneboliger med tanke på mer permanent opphold, like ved Frol barneskole.

Bygget settes opp i massivtre, som regnes som et miljøvennlig alternativ. Bygget blir varmet opp av en elkjele med strøm levert fra et eget solcelleanlegg på taket, hvor det er beregnet at det blir produsert 59.000 kilowattimer med strøm.

- Det er bygd få bygninger i massivtre og med solceller på Innherred. Dette gjør nok at kvadratmeterprisen er noe høyere enn ved tradisjonelle bygg. Prosjektet vil imidlertid være med på å heve kompetansen både hos oss selv og i byggebransjen på Innherred om en bærekraftig, fremtidsrettet og miljøvennlig byggemetode, skriver rådmannen i saksframlegget.

Bygget vil normalt skulle bruke 60.000 kilowattimer med strøm, og bygget regnes dermed som tilnærmet nullhus. Overskuddsstrøm selges til NTE.

- Barne- og avlastningsboligen har gode solforhold og den er bygd i en etasje med stor takflate, noe som gjør den godt egnet for solceller. Solcelleanlegget vil bidra til reduserte driftskostnader for strøm.