Dagsavisen har en egen spalte der de tester spisesteder i Oslo. Nylig var turen kommet til «Galt» på Frogner.

De fikk i februar det som antakelig må være den raskeste Michelin-stjernen i norsk historie. Restauranten åpnet så sent som i september. Men så har de også stjernekokken Björn Svensson med på laget.

Galt tilbyr en fast femretters meny, som kan utvides med blant annet østers, kaviar, spekemat og franske og norske oster. Og nettopp det siste fristet «Byløvene», som testpersonene i Dagsavisen kaller seg.

– I valget mellom norske og franske, var det muligheten til å få servert et stykke Munkeby, en nydelig ost produsert av franske munker på Munkeby Mariakloster i Levanger som gjorde utslaget, skriver de i sin anmeldelse.

Totalt sett konkluderte de med upåklagelig service, et lunt og fint lokale og nordisk matkunst på toppnivå med gode råvarer, men helfrelst ble ikke anmelderne. Men de vandret lykkelige ut i vinterkulda - og osten fra Levanger var nå tross alt det aller siste de fikk smake på.

Munkebyosten, etter desserten, gjorde at anmelderne fra Dagsavisen gikk lykkelige ut i vinterkulda etter besøket på Frogner-restauranten Galt.