Mens KrF vurderer mistillitsforslag mandag formiddag, besøker Trine Skei Grande (V) Verdal.

Men hun ville ikke uttale til Innherred hva hun tror vil bli utfallet av KrFs landsstyremøte.

- Det vet jeg ikke. Jeg har ikke uttalt meg om dette til media og det vil jeg heller ikke gjøre til Innherred, sa Trine Skei Grande med et smil og la til:

- Det er statsministeren som svarer på slike spørsmål.

Håper å fortsette

Deretter gikk kulturministeren på talestolen i Stiklestad hotell hvor hun var invitert av NHO Trøndelag og Verdal Næringsforum for å snakke om betydningen av kulturæringen.

Selv om kulturministeren ikke var i Verdal for å snakke om regjeringskrise, la hun ikke skjul på at det var nettopp dette som lå i tankene. Blant annet nevnte Grande hvor morsomt det er å være kulturminister.

- Og det er nettopp det Knut Arild Hareide må forstå i dag, sa hun med et glimt i øyet.

Mistillitsforslag

Kulturministeren og partilederen Trine Skei Grande holdt lørdag sin første tale til Venstres landsstyre etter at partiet gikk inn i regjering.

Det skjedde samtidig som hele det blågrønne regjeringsprosjektet vakler under vekten av justisminister Sylvi Listhaugs (Frp) retorikk og reaksjonene den vekker.

Tirsdag skal Stortinget stemme over et mistillitsforslag. Dersom Kristelig Folkeparti stemmer for, vil hele regjeringen falle.

Ser muligheten

Under møtet i Verdal sa Grande at hun satte pris på å få holde det som kan være hennes siste statsrådtale i Trøndelag.

-Tusen takk for at jeg får komme hit og snakke på det som kan være en av de siste dagene jeg er statsråd, sa Trine Skei Grande til forsamlingen.