Kværner ASA melder tirsdag at Karl-Petter Løken blir ny konsernsjef. Han starter i vår, etter at han har avsluttet sin nåværende jobb som leder for prosjektutvikling i oljeselskapet Lundin Norway.

– Kværner har levert en ubrutt rekke med gode resultater i mange år, og har blitt en markedsleder på flere områder. Styret har opplevd stor interesse fra en rekke svært kvalifiserte kandidater til å overta som konsernsjef. Selskapet har et solid fundament for videre utvikling og vekst, og vi er glade for at Løken vil overta roret. Han har en sterk forståelse av industrien, han kjenner Kværner også fra kunde-siden, og han har bred erfaring med å utvikle lag som kan levere topp resultater, sier styreformann Leif-Arne Langøy i Kværner.

RBK og landslaget

Karl-Petter Løken (51) er utdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim. Siden 1991 har han hatt nøkkelstillinger innen olje- og gassindustrien i selskaper som Statoil, Aker Solutions og Lundin Norway. I mange år var Løken parallelt med sin industrielle karriere også en fotballspiller på toppnivå i Norge og endte opp med 36 A-landskamper. På fritiden har han også vært en populær ekspert-kommentator for NRK i forbindelse med fotballkamper. Løken er gift og har tre barn.

Fra 2011 til 2015, var Løken Engineering Manager for utbyggingen av Lundin Norways Edvard Grieg-felt, der Kværner var hovedleverandør.

– Jeg gleder meg til å bli en del av Kværner. Jeg kjenner allerede en del til organisasjonen, menneskene og til hva de står for. Over de senere årene har jeg også blitt imponert over hvordan Kværner har blitt anerkjent blant internasjonale kunder som den leverandøren som alltid leverer som avtalt. Konsernets ekspertise, kapasiteter og posisjon er et sterkt utgangspunkt for å fortsette dette systematiske arbeidet, og for samtidig å utvikle virksomheten videre, sier Karl-Petter Løken.

Måtte finne Jan Arve Haugans etterfølger

Kværner meldte 23. februar 2018 at den tidligere konsernsjefen Jan Arve Haugan sluttet for å begynne som leder for Aker Energy. Kværners konserndirektør for finans, Idar Eikrem fortsetter som midlertidig konsernsjef inntil Løken begynner.