Siden 12. januar har «Team PikkPakk» vært ute på vandring fra Lindesnes på veg til Nordkapp.

Omtrent halvveis

Venninnene Anne Kristine Gåserud fra Hoff og Karita Solvik fra Førde er i disse dager i Verdal. Natt til mandag overnattet de på Bellingstua, mens de natt til tirsdag fant husly i en av DNTs nyeste turisthytter - Veresstua, ikke langt fra Sveet.

Men turen mellom Sandvika og Vera var av den strabasiøse sorten. Da var det godt å få litt lokal hjelp.

– Det var en smule snø, sier Anne Kristine Gåserud til Innherred.no.

Venninnene brukte tre-fire timer på å komme seg to og en halv kilometer fremover, før lokalbefolkningen kom til unnsetning.

– Vi kom i kontakt med en Stian, som kjørte scooterløype som vi kunne gå i. Det var gull verdt, sier Gåserud.

Sparte dem for noen timer

Og Stian, det er naturligvis Stian Haugan i Vera Hytteservice. Han var ikke tung å be da jentene i «nød» ringte.

– Det er jo den vanlige løypetraseen som vi kjører opp som de fikk gå etter. Men det var nok fint for dem å få den nykjørt akkurat da, sier Haugan når Innherred.no tar kontakt med «redningsmannen».

Han møtte dem nede ved Breivatnet, slik at de fikk ei lita mil med scootertrasé å gå etter. Det sparte dem nok for flere timers ekstra innsats for å ta seg frem til Vera.

– Det er mellom 50 og 80 centimeter med snø som man går rett gjennom i området, forteller Haugan.

Trivelige folk å møte

Anne Kristine Gåserud har flyttet hjem og er på jakt etter jobb. Karita Solvik har permisjon fra sin faste jobb for å gjennomføre Norge på langs. Jentene regner med å være i mål i slutten av mai.

Turen har gått både i terrenget og langs veg. Litt mer av det siste enn planlagt, på grunn av været i vinter. Gjennom Verdal har de vært mer eller mindre nødt til å gå i terrenget, siden det er sparsomt med vegforbindelse i nordgående kompassretning.

– Har det vært noe folk å se?

– Ikke så mange i Verdal, men de vi har møtt har vært veldig trivelige og tatt seg god tid til å prate med oss. I Meråker traff vi veldig mange folk, forteller Anne Kristine Gåserud.

Møtte skogning

Der gikk de i populære skitraseer gjennom Fersdalen. Ifølge Facebook-siden med oppdateringer fra turen - Team PikkPakk frå sør til nord - var skogningen eller ronglansbyggen Jostein Myhr en av dem de møtte i løypa da de var i godt driv mot Sulsjøan. Et hyggelig møte, ifølge turgåerne.

– I Ferslia fikk vi for øvrig låne ei hytte i to hele dager, det gjorde godt, sier Gåserud.

Tirsdag formiddag la de ut på Veressjøen, atter i nykjørte scooterspor fra Stian Haugan, på veg nordover mot Lakadalen.

Mange turgåere

Neste overnattingsmulighet innomhus med varme og tak over er vel Gaundalen Fjellgård, men så langt kommer de nok ikke i dag. Så da spørs det om ikke teltet må settes opp til natta.

Stian Haugan kan ellers fortelle at folk som går Norge på langs ikke er et helt uvanlig syn i Vera.

– Jeg tror vi bare til nå i år har hatt et tjuetalls forbi her. Det er ikke alltid vi vet om at de kommer, men når folk tar kontakt slik disse gjorde så hjelper vi dem selvsagt gjerne videre på veg, sier han.