Etter planen skulle arbeidet med det nye uteområdet for Skogn barne- og ungdomsskole starte sommeren 2018 og være ferdig til skolestart. I budsjettet er det satt av fire millioner kroner til arbeidet med mulighet til videre utvikling. Nå utsettes arbeidet til høsten 2018 i håp om å kunne ta i bruk dobbelt så mye penger. Gjennom en prøveordning har Kulturdepartementet opprettet et nytt tilskudd til nyskapende aktivitetsarenaer. Idrettskonsulent Kjersti Nordberg i Levanger kommune forteller at de må avvente arbeidet med uteområdet inntil de vet hvor mye penger de har å rutte med.

–I budsjettet er det satt av fire millioner kroner. Vi kan i tillegg få inntil fire millioner kroner i tilskudd. Det er viktig å planlegge helhetlig, mener Kjersti Nordberg.

Møteplass

Hun forteller at skoleelever og besøkende kan glede seg til et nytt uteområde med blant annet ny basketballbane, betongelementer for skating, klatremuligheter og en parkour med muligheter for klatring, turning og ulike kroppsaktiviteter.

–Vi henter litt inspirasjon fra Levanger ungdomsskole, men har et helt annet utgangspunkt i og med at der bygget de helt fra bunnen av, sier Nordberg og forteller at Levanger ungdomsskoles lekeområde blir brukt også utenom skoletid.

–Det blir brukt nesten som en park og er en møteplass. Skolen tas i bruk fra klokka åtte til tre, men dagen har enda mange timer igjen. Det er viktig å tenke at området skal brukes mest mulig av flest mulig, sier hun.

Under planleggingen av Skognskolens nye uteområde, har Nordberg samt bygg og eiendom i Levanger kommune vært i dialog med skolens lærere og elever. Utfordringer med parkering inne på skoleområdet har blant annet blitt tatt opp og er noe de prøver å løse ved å synliggjøre i sterkere grad at skolegården er et lekeområde.

Idrettsfrafall

Ifølge Nordberg er den nye tilskuddsordningen et svar på frafallet i idretten.

–Spillemidler går ofte til haller og tradisjonelle idrettsanlegg hvor det er stort frafall. I idrettspolitikken har det derfor vært spørsmål om ikke mer spillemidler bør gå til andre type anlegg, sier Nordberg.