Mads Pettersen og kona Elin Lunde Pettersen sitter ved kjøkkenbordet i boligen deres på Nesset i Levanger. Barna Andrea (14) og Anna (5) inntar kveldsmaten, mens broren deres Anton (8) er borte i bursdag.

Mads nyter stunda hjemme med familien. I flere år har det vært mye reising gjennom jobb, hvor han i produksjonsselskapet TMM har vært med å skape flere tv-serier.

Under innspillingen av sesong fire med «Eventyrlig oppussing» har Mads tatt seg en pause fra reisingen. Han holder i stedet på med andre prosjekt knyttet til serien og får tilbrakt mer tid hjemme med familien i Levanger.

I det siste har mesteparten av tiden gått med til å reise Norge rundt sammen med interiørekspert Halvor Bakke for å lage suksessen «Eventyrlig oppussing» på TV3. Der tar de og en gjeng med håndverkere på seg oppgaven med å pusse opp hytter og fritidsboliger over hele landet. Den første episoden i fjorårets sesong ble sett av 175 000 personer. Seertallet er det høyeste TV3 har hatt på en premiere så langt.

God respons

Det var under innspilling av programmet «Norges styggeste rom» at Mads ble skikkelig kjent med Halvor Bakke. Han ble etter hvert en god venn av familien, som ofte reiste på besøk til hverandre.

–Jeg er veldig glad i å være ute i naturen og han er veldig glad i oppussing. Dette var noe vi ble sittende å drodle rundt en kveld. Vi fant ut at vi måtte prøve å lage noe på det, forteller Mads.

Uten at det ble konkretisert ytterligere, spurte Halvor om Mads ville være med på dugnad og pusse opp ei hytte på Svalbard. Han ville gjerne være med, men siden dette foregikk over en hel uke, kunne han ikke bare ta seg fri. I stedet bestemte han seg for å lage en jobb ut av det.

–Jeg fortalte sjefene mine at vi hadde en god idé, som gikk ut på at Halvor Bakke skulle pusse opp ei hytte på en sinnssyk location. Så jeg dro dit, kom tilbake med veldig fine bilder, redigerte det og gikk til TV3. Vi pitchet ideén og de beit på med en gang, sier Mads.

Dette saueskinnet fikk Mads av en hytteeier i sesong én. De drev en gård ved Geirangerfjorden, og lagde saueskinn selv. – Et fint minne fra en veldig takknemlig familie, forteller Mads.

Dermed begynte den såkalte ballen å rulle og seks episoder med oppussing av hytter og fritidsboliger i fantastiske omgivelser rundt om i Norge ble vist for TV-seerne. Mads hadde en klar tanke om at dersom de fikk solgt inn sesong to, så kunne serien bli et fast program på tv fremover.

Dette har nå blitt en realitet. Teamet er i gang med å lage den fjerde sesongen, og når Innherred er på besøk kan levangsbyggen røpe at det også blir en femte.

–Hvem skulle trodd det da vi startet for noen år siden?, spør Mads.

I kulissene

«Eventyrlig oppussing» har de siste årene vært et fulltidsprosjekt for Mads. Når de lager én sesong betyr det 60 dager ute i felt. I tillegg kommer hyttebefaringer, møter med samarbeidspartnere og jobben med å redigere og faktisk lage episodene.

Under denne sesongen har Mads trappet ned reisingen og er ikke med på selve innspillingen. I stedet holder han på med andre prosjekt. Det skal blant annet lages en bok om programmet, være en kåring av Norges fineste hytte og det skal lages en liten serie med «do it yourself»-tips.

Mads kan altså tilbringe mer tid med familien hjemme i Levanger, mens Bjørn Tore Hallem har tatt over selve produksjonen av programmet.

–Så nå jobber jeg litt i kulissene og tar et slags hvileår. Man blir mer og mer hjemmekjær som årene går og akkurat nå vil jeg være mest mulig sammen med familien, sier han.

Hele kjelleren i huset på Nesset har blitt renovert. Bildet på veggen tok Mads selv da han var på Svalbard.

Dette er noe kona Elin også setter pris på, selv om de alltid har fått det til å gå rundt tidligere.

–Mads har reist mye, både under 71 grader nord, Robinson, Farmen… Så vi er veldig vant til det, men samlet sett så er det jo best å være to personer her hjemme, sier hun.

–Det er veldig godt å kunne sette seg i bilen og kjøre hjem etter endt arbeidsdag, men hvis jeg blir sittende stille over lengre perioder, så kribler det litt etter å komme seg ut igjen, sier Mads.

Får mye inspirasjon

Det er ikke til å unngå å komme inn på temaet oppussing når man snakker om de siste produksjonene Mads har vært med på. Man skulle kanskje trodd at han ble lei av å både se og høre om det, men interessen har derimot bare vokst.

Var dere opptatt av interiør og sånt før?

–Jeg var overhodet ikke det. Jeg brydde meg ikke så mye om hvordan det så ut rundt meg, det var nok viktigere for Elin, sier Mads.

–Vi startet jo forholdet vårt med å pusse opp ei leilighet, men interessen for interiør og sånt har nok kommet litt etter hvert, sier Elin.

Frem til nå har ikke familien hatt en egen hytte å pusse opp, da de i en lengre periode har leid en på Vulusjøen. Men for to uker siden slo paret til og kjøpte seg ei 45 kvadratmeter stor hytte på Davebustadtjønna i Levanger.

–Det var litt spontant samtidig som vi hadde sett på denne hytta ei stund. Nå blir det vår egen lille eventyrlige oppussing, og vi gleder oss stort til påskeferie i drømmehytta!, sier Mads.

Interiørekspert Halvor Bakke og Mads Pettersen ble først kjent under innspillingen av tv-serien «Norges styggeste rom». Siden da har de vært gode venner.

Etter å ha vært med Halvor Bakke rundt, har også Mads fått et hav av ideer til deres egen bolig på Nesset.

–Etter hver episode kom han hjem med tanker om ting som kunne gjøres her hjemme. Men det er jo ikke like lett å få til når man ikke har med hele crewet hit!, sier Elin og ler.

Familien kjøpte huset i 2011. Andreetasjen ble pusset opp først, og deretter ble hele kjelleren restaurert. Nå er det stort sett bare kjøkkenet som gjenstår. Selv om Mads har fått mye inspirasjon etter å ha laget serien, er det vanskeligere å velge hvordan man skal ha det hjemme hos seg, enn når det er snakk om fritidsboligen eller hytta til noen andre.

–Det blir litt mer alvorlig da, sier han.

–Hjemmet skal jo stå i stil til de som bor der, kommenterer Elin.

Mottoet til Halvor er dessuten at man skal lage hjemmet sitt slik man selv ønsker, og ikke bare følge det som står i kataloger. Mads og Elin har derfor ikke gått etter noen spesiell stil, men heller farger, interiør og løsninger de selv trives med.

–Vi er vel ganske «avarage», men liker en blanding av gammelt og nytt. Også har vi Halvor da, som kan komme med tips til oss når det gjelder innredning og sånt, sier Mads.

Elsker naturen

Etter tv-suksessen har Halvor blitt en travel mann. Han kommer likevel innom til familien i Levanger et par ganger i året, og sender bursdagsgaver og julegaver i posten til barna. Han er også representert i boligen deres, blant annet gjennom en sofa på kjøkkenet og to stoler og to sofaer i stua, som han har designet.

–Jeg har fått veldig sansen for oppussing etter å ha lagd serien. Det er så mange muligheter hvis man bare er kreativ nok og har tid og økonomi til det. Da kan man gjøre utrolig mye rart, sier Mads.

Nå som familien har investert i en egen hytte, er det desto flere ideér fra «Eventyrlig oppussing» som kan settes til verks og de kan bruke enda mer tid ute i naturen. Elin kommenterer at det var nettopp dette Mads brakte inn i serien på tv.

Etter alle produksjonene han har vært med på har han fått sett Norge både på kryss og tvers. Det å oppleve ting i naturen, eller bare det å være ute, er også noe han har smittet resten av familien med.

–Vi trekker alltid ut når vi har fri, og etter vi begynte å leie hytte merker vi hvor mye vi setter pris på hyttelivet. Du er glad i å gå på ski, sant Anna?, sier Mads og snur seg mot datteren.

–Ja!, svarer femåringen entusiastisk.

Eventyrlig

Anna kliver ned fra kjøkkenstolen og løper bort til familiens nyeste medlem. Hunden Eila på syv måneder er som resten av «flokken» veldig glad i friluftsliv. Fuglehunden skal delta på mange jaktturer fremover.

Femåringen får et skikkelig vått nuss av Eila, før hun tusler videre og guider vei inn til rommet sitt. Der har det også pågått oppussing.

Anna trives godt på sitt nye rom.

Anna har selv valgt den blå fargen på veggen, mens pappa og bestefar Lars har snekret et «hus» til henne over senga. I kombinasjon med lyslenker, prinsesseslott og enhjørninger har det i likhet med tv-serien, blitt ganske så eventyrlig.