Politikerne i plan- og samfunnskomiteen i Verdal fikk denne uka en orientering om gang- og sykkelvegprosjekt som er utført i 2016 og 2017, og de som er planlagt i 2018.

I 2016 ble det bygd gang- og sykkelveg på strekningen Holte - Minsås - Lein, samt gjort arbeid på elvepromenaden.

I 2017 ble dette fullført og meste av kostnadene budsjettført. I 2017 ble det ellers startet på gang- og sykkelvegprosjektet Russervegen - Kværner - renseanlegget og Reinsholm - Nordgata -Verdalsøra barne- og ungdomsskole.

Ventet i mange år

Deler av dette budsjettføres i 2018. Det samme gjør prosjektet Lein - Valum, som stod ferdig i fjor høst. Kommunens andel var på 500.000 kroner.

Fikk skryt

Men i fjor ble det altså enighet på alle hold.

– Nå har det blitt kjempebra langs Forbregds-vegen, fastslo en innsender til nettstedet Fiks gata mi etter at lysene var på plass.

Tilbakemeldingene til entreprenøren Vuku naturstein har også vært gode gjennom vinteren.

47 master

Det forteller Arild Pedersen i Vuku naturstein når Innherred tar kontakt etter orienteringen i plankomiteen.

– Det ble et fint prosjekt for oss. Ikke det største i kroner og øre, men det er alltid fint å lykkes med oppdrag i nærområdet, sier Pedersen.

Totalkostnadene ble på nærmere to millioner kroner. Nord-Trøndelag fylkeskommune var byggherre. Arbeidet ble gjort i perioden juli-oktober, og gikk ut på oppsetting av 47 lyspunkt, samt å trekke rør og dra kabel.