9. klassingene ved ungdomsskoletrinnet i Vuku har siden forrige torsdag jobbet i en egen innovasjonscamp i regi av Ungt Entreprenørskap. Der får elevene utfolde seg med å løse oppgaver de får velge imellom fra lokalt næringsliv.

På innovasjonscampen var det Verdal kommune ved kulturenheten, Kværner Verdal, Grande Entreprenør og Mediehuset Innherred som stilte med bedriftspresentasjoner og praktiske oppgaver. En jury fra bedriftene kåret deretter de beste besvarelsene innen kategoriene beste idé/nyskapning, beste prototype, beste utstilling/stand og en egen hederspris. Vinnerne ble kalt opp på scenen foran en fullsatt gymsal i Vuku tirsdag kveld.

Superfinale

I tillegg ble det kåret en egen superfinalist, som får billett til en finale i Trondheim i konkurranse med andre elever fra andre skoler i juni. I sistnevnte kategori gikk Vilde Pettersen, Ida Woll Hagen og Tobias Myrland av med seieren.

–Åh, det var skikkelig gøy. Jeg trodde at vi ikke vant, men så fikk vi gullbilletten, sier Ida Woll Hagen og jubler etter premieutdelingen.

Tiril Indahl Storfors, Elise Rokne Kålen, Ella Bratli og Elida Veie Rosvoll vant pris for beste utstilling for Moeparken-oppgaven. Foto: Tor J. Friberg

Sammen med Pettersen og Myrland valgte hun å besvare Innherreds oppgave om å lage et konsept som øker ungdoms leselyst og bruken av Innherred.

–Det var en spennende oppgave, og vi har jobbet mye med prosjektet. Det har vært jobbing hver dag siden torsdag, sier Tobias Myrvang.

Trioen valgte å lage en Supernytt-variant av den siste ukens nyheter i Innherred i et videoinnslag med både humor og kreativitet.

–Vi kalte det Unge Innherred og laget nyheter for ungdom og av ungdom, sier trioen, som nå gleder seg til superfinale på Lerkendal.

–Det blir kjempegøy! Og så slipper vi vel skole den dagen? sier de og ler.

Flott prototype

Vinner av beste prototype ble Grandegutta Mathias Indal, Lasse Rotmo, Håkon Bjugan jr. og Marcus Øgstad. De fikk spesielt skryt for sin godt utførte og gjennomtenkte modell av et moderne hundehus med blant annet varmekabler og regnvannsamler til egen foringsstasjon. De overbeviste juryen med en god presentasjon i gymsalen på Vuku skole.

Innovasjonscampen til Ungt Entreprenørskap i Vuku slo godt an. Foran i oransje sitter vinnerne som sendes til superfinale i Trondheim: Vilde Pettersen, Ida Woll Hagen og Tobias Myrvang. Foto: Tor J. Friberg

I tillegg vant Lotte Thome, Synnøve Varslot, Maren Andersen, Angelica Dahle prisen for beste nyskaping/idé for en app for ungdom kalt Innherred Ungdom. Sofie Skavhaug, Linnea Haugskott og Lisa Overmo vant hedersprisen for sin presentasjon av Verdalselva.