Nord universitet melder at de torsdag 22. mars arrangerer en katastrofeøvelse på Røstad i Levanger. Det er sykepleierutdanningen ved Fakultet for sykepleie og helsevitenskap som arrangerer den.

Ung sjåfør

Den tenkte katastrofen er at to biler møter hverandre på en riksveg (som i dette tilfellet blir bak Nylåna, mot Nordlåna). I den ene bilen sitter 17 år gamle Jonas som sjåfør. Han øvelseskjører sammen med faren sin. I baksetet sitter Jonas' venninne og lillebror.

I den andre bilen sitter fire damer i 40-årene på veg til kurs, og en mannlig sjåfør. I baksetet er det trangt, så damen i midten bruker ikke setebelte. Bilene krasjer i høy fart...

Mange involverte

Til sammen 50 andreårsstudenter ved sykepleierutdanningen på Nord i Levanger deltar i øvelsen, sammen med fem politistudenter, ambulansefag-lærlinger og kanskje noen medisinstudenter.

– I simuleringsenheten vår vil det stå sju traume-team, bestående av sykepleierstudenter, klare for å ta i mot de ni markørene i ulykken. Seks av studentene er førstehjelpere på skadestedet, og vi oppretter et pårørendesenter som blir bemannet av våre studenter, forteller universitetslektor Trude Willie ved Nord universitet om øvelsen.

Sykehuset Levanger stiller i øvelsen med traumekoordinator Sturla Røyseng.

Øvelsen starter klokken ni på morgenen torsdag, og forventes å vare til rundt klokken ett på ettermiddagen.