Terje Aalberg (24) er den eldste i trekløveret, som kompletteres av Stephen Moe Jensvik (23) og «junior» Abdullah Almanea (20).

Tre unge menn fra Verdal som tilsynelatende lever et liv som alle andre. Terje jobber som industriarbeider på Kværner, Stephen er ventilasjonsmontør og brannkonstabel, mens Abdullah er student.

Knallhardt regime

Men ikke helt. De siste månedene har de fulgt et strengt kostholdsregime, kombinert med to timers styrketrening og én time høyintensitets kondisjonstrening hver dag.

Nå har de for så vidt trent mye gjennom flere år, så først og fremst er det den knallharde dietten som er den største utfordringen. Men den må til for å se best mulig ut under konkurransen i Sandefjord i helgen.

– Havregryn, ris, egg og kylling. Det er stort sett det jeg har puttet i meg. Hver dag omtrent det samme, sier Stephen Moe Jensvik, som skal konkurrere i det som heter athletic fitness. Der skal deltakerne gjennom en hinderløype i tillegg til poseringsdelen av konkurransen.

Har ambisjoner

Terje Aalberg og Abdullah Almanea deltar i en ren poseringskonkurranse, der de stiller i badeshorts.

– Det var egentlig bare det å få en fin sommerkropp som gjorde at jeg kom inn i fitness-sporten, og så ble jeg bitt av basillen, sier Terje Aalberg. Det var før fjorårssommeren, og i den første konkurransen gikk det «sånn midt på treet».

Denne gangen er målet en finaleplass, det vil si topp seks. Det samme er det for Jensvik og Almanea, selv om dette blir den første konkurransen de deltar i.

– Man må jo ha litt ambisjoner, det er bra å sikte høyt, sier Almaena. Debutantene er selvsagt litt spent på det som venter, men regner med at adrenalinet vil koke og stenge nervene ute når de spaserer ut på gulvet foran dommerpanelet.

Siste forberedelser

Det siste døgnet før de skal ut og posere kommer de nesten ikke til å drikke noe som helst. Like før de går på «scenen» tar de kanskje en Snickers og en riskake. Det vil gjøre at kroppen får et slags karbohydratsjokk, og blir «stinn». Alt for å få musklene til å tre bedre frem.

– Det viktigste er likevel uttørkingen. Har man mye væske i kroppen, ser man «helt normal» ut, og da er vitsen borte, sier Terje Aalberg.

I tillegg til tørr og stinn kropp, er deltakerne sminket opp med blant annet spraytan for å se best mulig ut den korte tiden de viser seg frem.

– Marerittet er å våkne konkurransedagen med bløt kropp. Men det kan skje på halvtime også det, påpeker Jensvik.

Dette er noe av hva dommerne skal få se i Sandefjord open, fra venstre Abdullah Almanea, Terje Aalberg og Stephen Moe Jensvik. Foto: Privat

En liten markering

Han skal for øvrig delta Oslo Grand Prix om to uker også, så han kan ikke la ting skli ut etter opptredenen i Sandefjord.

– Vi har imidlertid ett frimåltid etter Sandefjord open, så det blir en pizza eller noe på lørdagskvelden, sier Stephen Moe Jensvik.

De to andre har for så vidt heller ingen planer om å gå bort fra dietten etter helgens konkurranse. Utover våren og sommeren vil imidlertid dietten bli litt mindre streng, med litt mer normalt matinntak. Terje Aalberg tviler på at han stiller i NM i høst, siden det vil kreve nye måneder med ekstremt tøff diett i forkant. Det anbefales da heller ikke å kjøre opp konkurranseform til fitnesskonkurranser mer enn en gang i året.

En burger ga fire kilo pluss

De siste månedene har de unge mennene hatt rundt ett frimåltid hver måned. Blant annet på julekvelden.

Utfordringen når kroppen er blitt vant til det strenge regimet er at reaksjonen blir ekstra sterk når den får noe den ikke er vant med.

– Jeg spite en burger en gang, og gikk opp fire kilo, forteller Aalberg. En vektøkning i form av vann, idet kroppen tar til seg alt av væske når den får den type mat midt i en tøff diett.

Til daglig trener de tre i Care Treningssenter i Verdal. Med jevne mellomrom er de på besøk hos sine coacher på Kaliber i Trondheim, Mads Edvartsen og Kristian Hodne. De setter opp diettene og sjekker kroppene, og det er også der poseringstreningen foregår.

Får noen kommentarer

I konkurranser representerer verdalstrioen Kaliber FKK.

– Det er et ganske stort fitnessmiljø i Trondheim, med godt samhold. Vi skulle gjerne ha hatt med oss flere her i Verdal også, sier Stephen Moe Jensvik.

Han medgir at det av og til kommer noen kommentarer fra folk - som synes fitness er litt sært, og som lurer på om de ikke skal spise litt «skikkelig mat».

– Det er nok en del uvitenhet ute og går. Folk skjønner ikke hvor hardt det er. Vi gjør jo også dette for å få en bra kropp, og velger det fremfor å feste og leve usunt, sier Jensvik, som likevel har forståelse for at folk kan reagere.

– En liten ego-trip er det jo, men kanskje aller verst for de i rundt oss.