6. mars etablerte Inger Lise Hammervik det nye selskapet Klippet & Klart AS på Røstad. Der holder hun til i Filmfabrikkens lokaler i næringsbygget på Røstad, sammen med en rekke fagfolk innen TV-, video- og lydproduksjon. Hun har jobbet i bransjen siden 2006 i Bergen, og senere i Oslo fra 2009. Hun har jobbet for TV2, Forsvarets mediesenter og store produksjonsselskaper som Strix. Nå satser hun på egen hånd fra Filmfabrikken, og skal produsere, klippe og jobbe med etterarbeid av film for alle plattformer innen TV, kino og nett. .

Dag Rune Johansen i TMM Produksjon AS er svært fornøyd med å få Hammervik inn i Filmfabrikken.

–Hun har en CV som er knallbra, sier Johansen.

Flyttet til Ekne

Hammervik og kjæresten flyttet til Ekne i fjor sommer, hvor han vokste opp på gård. Han jobber i Statnett i Trondheim, mens hun i fjor høst underviste ved Nord universitet før Filmfabrikken kom på banen.

–Det passet godt å flytte hjem til Trøndelag, siden vi har barn i barnehagealder og alt rundt passet godt. Som frilanser er man vant til litt kortere tidsperspektiv på oppdrag, men det var veldig greit å få tilbud om plass ved Filmfabrikken, sier Hammervik.

TMM i styret

Hammervik er selv daglig leder i selskapet, mens Håvard Sørli er styreleder. I tillegg er TMM-sjefene Hans Petter Sundal og Dag Rune Johansen styremedlemmer i selskapet. Nå har hun fulltidsoppdrag for TMM Produksjon AS, som står bak TV3-produksjonen Eventyrlig oppussing. Hun står nå for klipping av programmet, og jobber med det fram til mammapermisjon fra sommeren av.

–Jeg er veldig heldig som har samarbeidet med de gode folkene i TMM i ryggen. Nå tar det all tid i oppstartsfasen, og over tid vil det nok bli flere ulike oppdrag for flere aktører, sier hun og legger til at hun er glad for velkomsten også Levanger kommune har sørget for.

–Kommunen har bistått med tilrettelegging av lokaler for meg på Filmfabrikken, og har vært veldig imøtekommende. Det er jeg veldig glad for, sier hun.

Etter Hammerviks inntog i Filmfabrikken har filmfolkene på Røstad styrket kompetansen som er samlet under samme tak ytterligere.

Søker flere

Dag Rune Johansen sier at de stadig ønsker flere fagfolk til Filmfabrikken-konseptet.

–Vi begynner virkelig å få inn mye fagfolk. Det er viktig for oss, slik at vi kan tilby komplette tjenester under samme tak, sier Johansen og sier at de stadig søker flere fagfolk innen film og TV.

–Vi er nå 15–20 personer på Filmfabrikken, men vi leter stadig flere. Spesielt hadde det vært ønskelig med nye krefter med kompetanse innen regi, sier Johansen.