For en måned siden fikk Beatriz Melendez Vega (50) beskjed om at hun er utvist fra Norge etter å ha bodd her i 20 år og født fire barn på 12, 14, 16 og 18 år, sammen med ektemannen Roy Vega. Utlendingsdirektoratet står fast på utvisningsvedtaket, men saken skal endelig behandles i Utlendingsnemnda.

Under Kristelig Folkepartis Trøndelagskonferanse på Scandic Hell fredag kveld fikk saken også oppmerksomhet ved at partiets lokallag i Levanger belyste saken overfor sine kolleger.

- Vi opprettet kontakt med vår stortingsgruppe, hvor vi snakket spesielt med Torhild Bransdal som sitter på Stortinget for Vest-Agder. Det handler om to ting, hvor det ene det ene er hvordan KrF lokalt kan hjelpe direkte i en enkeltsak som dette, og det andre er hva våre stortingsrepresentanter kan gjøre på et mer langsiktig plan. Slik saken til saken til familien Vega framstår ut fra det vi leser i mediene, ser det ut som det er en mangel på sammenheng mellom etater som jobber med denne type saker. Her er det noen rutiner som ikke ser ut til å være helt koordinerte, og som trenger å tas tak i slik at tilfeller som dette unngås i framtida. Ikke minst for at barn skal unngå å bli skadelidende, sier lokallagsleder Nina Groven.

Hun er likevel forsiktig med å love altfor mye.

- For familien skal vi prøve å være til stede, og vi stiller oss til rådighet for å kunne hjelpe, men som politikere i Levanger kan vi ikke løfte temaet opp og inn i Stortinget, uten at vi har mer informasjon om hele saksprosessen, utdyper hun.

Groven sier at også Torhild Bransdal uttrykte stor sympati for familien Vega, og at hun gir sin støtte til at KrF lokalt engasjerer seg.

Nina Groven hadde for øvrig også en prat med Roy Vega fredag kveld.

- En familie som har jobbet for statsborgerskap, og som etter 20 år får utvisningspapirene. Det virker så nådeløst overfor familien. Det er ikke rart det vekker følelser i lokalsamfunnet, sier hun.