Mange tar sikkert påskeferie etter at dagens arbeidsdag er over. Flere av disse igjen velger sikkert å tilbringe det meste av påsken på hytta – enten det er ved sjøen eller på fjellet.

Vulusjøen er et populært område i påsken – enten man har hytte i Heståsdalen eller drar dit på dagsturer.

Selv med de siste dagers mildvær lavlandet, så meldes det om godt med snø lenger opp i høyden.

Vulusjøveien Driftsselskap, som er ansvarlig for bomveien opp til Skallstuggu, forteller at de er godt forberedt for høytiden.

- Brøytesjåførene lover å holde veien godt brøytet og strødd hver dag i påsken fra tidlig morgen til kveld.  Oppstår det problemer i de bratteste partiene i Jamtkneppet, er sandkassene oppfylt og spade ligger der klar til bruk.

Det sier Arne Munkeby, som er styreleder i veiselskapet.

Respekter skiltene

Han forteller at brøytesjåførene oppfordrer alle trafikanter til ikke å sette fra seg bilen på høyre

side av veien, når du kommer fra bygda, mellom klokken 22 og 09.  Det vil også bli skiltet om dette.

- I verste fall må brøytebilene snu hvis de ikke kommer fram, advarer han.

Det meldes om mye snø i fjellet, og Pål Haugskott og løypegjengen vil nok sørge for fine løyper på Frolfjellet for påsketuristene. Foto: Leif Arne Holme.

Munkeby håper også at det respekteres «parkering forbudt» på snuplassen for brøytebilene ved enden av veien på Vulusjøen.

Alle parkeringsplasser vil bli brøytet opp, men det hindrer ikke at det parkeres fornuftig med så kort avstand som mulig til nabobilen.

Alle må være sin egen parkeringsvakt.

Vis hensyn

De som har med tilhenger må prøve å få satt den slik at den ikke tar opp en hel bilplass.

Det kan også være lurt å ta en titt på sin egen parkerte bilen i løpet av påsken. Kanskje kan den flyttes litt slik at det blir plass til en bil til.

Veiselskapet anbefaler at du sjekker om du har betalt inn på ditt årskort, så du ikke ødelegger dagen med stopp ved bommen.

Etter påske vil det blir en del anleggstrafikk fra det nye renovasjon- og servicepunkt ved Åselva. Der skal det tas ut en god del masse som skal kjøres til toppen av Jamtkneppet.

Vi ønsker alle en riktig god påske. Vis hensyn både på vei, parkeringsplasser og i skiløypa, avslutter Arne Munkeby.