- Vi har samlet inn litt i overkant av 200 underskrifter så langt, forteller Trond Knudsen. Han er leder i arbeidsgruppa som forestår underskriftaksjonen til støtte for Torbjørn Skårstad. Aksjonen ble iverksatt i midten av mars, og har i utgangspunktet et mål om å vedvare en måneds tid fra starttidspunktet. Målet er 300 underskrifter før 15. april.

Torbjørn Skårstad ble som 12-åring plassert på spesialskolen på Røstad. Det er mange som mener det i sin tid en feil beslutning som Levanger kommune må stå til ansvar for. Skårstad har flere ganger søkt offentlige myndigheter om oppreisning og erstatning. Han har imidlertid fått avslag.

Støttespillerne gir derimot ikke opp. Nylig etablerte de en støttegruppe for Torbjørn Skårstad. Og med 300 underskrifter i ryggen, betyr det at kommuneloven gir innbyggerne rett til å få saken opp til behandling i kommunestyret. Så langt i det politiske systemet har søknadene til Skårstad aldri før kommet.

Forslaget som etter alt å dømme overleveres kommunestyret i løpet av våren er formulert slik:

«Torbjørn Skårstad, født 12.4.1947, ble som 12-åring tatt ut av sin heim og Lysaker skole, og plassert på Røstad offentlige skole for evneveike. Denne beslutningen ble feilaktig tatt av skolestyrer/ lærer ved skolen. Det har gitt han store begrensninger i utdanningsmuligheter og yrkesvalg, samt en rekke andre ulemper og belastninger. Ansvaret for dette påligger Levanger kommune.

Vi ber om at Torbjørn Skårstad gis en oppreisning på kr 250.000 fra Levanger kommune for dette: (innbyggerforslag, jf. Kommuneloven kap. 6A § 39a)»