Politiet rykket natt til søndag ut til Nordgata, omtrent ved det gamle Domus-bygget, der de fikk melding om at flere personer var i slåsskamp.

– Den første meldingen gikk ut på at så mange som sju-åtte personer var innblandet. Da vi kom dit hadde det hele roet seg, og flere hadde forlatt stedet. Men vi pratet med noen av de involverte, og ingen ville gjøre noe med saken. Det var heller ingen som trengte helsehjelp. Så fra vår side ble saken ordnet på stedet, og vi gjør ikke noe mer med den uten at noen kommer med en anmeldelse i ettertid, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Viola Elverum.

– Fest for sjette helg på rad

Ved to-tiden fikk politiet melding fra en fortvilt huseier i sentrumsområdet, som kunne fortelle at det nå var sjette helg på rad med fest på en adresse i nærheten. Politiet hadde ikke tid til å rykke ut umiddelbart, men kom i kontakt med den ansvarlige for festen, en gutt i slutten av tenårene, en time senere.

– Da var festen over, og det ble lovet at det skulle bli stilt heretter. Vi hørte ikke noe mer, sier Elverum.

I Levanger er det ikke noe å melde om av den type politioppdrag siden lørdag kveld. Politiet har riktignok bistått på flere såkalte helseoppdrag.

Katt så død ut - kviknet til

Ellers kan politiet i Trøndelag melde om minst tre dyrepåkjørsler - to av dem på Skogn.

– Et rådyr som lå ved innkjøringen til en privatadresse, og der ble viltnemnda bedt om å rydde opp. Vi fikk også melding fra en uheldig sjåfør et annet sted på Skogn som hadde kjørt på og skadet en katt. Vedkommende trodde den var død, men plutselig skal den ha kviknet til og løpt avgårde. Hvor skadet katten var, vet vi ikke helt, sier Viola Elverum.

Til sist skal en grevling ha blitt påkjørt på E6, i området ved kontrollstasjonen i Verdal.

– En sjåfør ringte og sa at han ville fjerne det døde dyret fra vegen, men like etterpå ble grevlingen overkjørt av et vogntog, og da droppet han det.

Været i dag

Det ser ut til å bli en strålende vårsøndag. I skrivende stund er det blå himmel utenfor våre lokaler i Jernbanegata. Det spørs om det ikke skyer litt mer til utover dagen når vindretningen dreier på vest, men temperaturen stiger til sju plussgrader i kveld, og det blir ikke mer enn et par regndråper.

Dette skjer på Innherred i dag

I Levanger kirke blir det en ny mulighet til å få med seg Händels Messias i kveld klokken 18.00. Vi var innom og fikk oss en finfin opplevelse i går.

Nasjonalt og internasjonalt

Meklingen mellom NHO og LO/YS pågår fortsatt, langt på overtid. Det kan bli streik som rammer Kværner Verdal og Verdalskalk, Franzefoss på Hylla på Røra, samt frisørsalongen Fernandofrisørene.

Høyres landsmøte fortsetter i dag, med arbeid og inkludering på dagsordenen. Lørdag ble Erna Solberg gjenvalgt som partileder til stående applaus, og blir dermed partiets lengstsittende partileder noensinne.

Det er valg i Ungarn, mens det er togstreik i Frankrike.

I kveld klokken 20.00 er det storkamp på Lerkendal mellom RBK og Molde. Sistnevnte er serieleder med tre strake seire, mens RBK har hatt en trå start med sesongen med bare to poeng. Det knytter seg en viss spenning ikke bare til kampen og resultatet, men også om Rosenborgs supportere vil markere sitt syn på at motstanderlaget i de første kampene i år har latt sin voldtektstiltalte spiller få tillit i startelleveren.

I dag sykler flere norske ryttere Paris - Roubaix, sykkelrittet som populært går under benevnelsen «Helvetet i nord». Over fem mil av det nesten 26 mil lange rittet går på brostein, og dårlig sådan. Munkegata i Trondheim ville vel ha blitt klassifisert som et av de letteste partiene. Alexander Kristoff har vist stigende form i det siste, og kan kanskje være med i seierskampen, og Edvald Boasson Hagen skal heller ikke regnes helt bort. Han har vist ganske bra takter til nå i sesongen. Den største favoritten er kanskje nederlandske Niki Terpstra, som er god på brostein og har vist knallform i flere ritt den siste tiden. Men den som skal vinne Paris - Roubaix må unngå punkteringer og andre uhell på ugunstige tidspunkt, og det er derfor alltid litt uvisst hvem som kommer først til mål. Det er slett ikke alltid den som er i best form. Rittet kan sees på både TV2 og Eurosport.

NM i langrenn ble avsluttet i går for seniorene. I dag er det finale i norgescupen for junior i løypene i Alta.

Populært