Like før klokka 17 mandag ble en elg påkjørt av en bil på E6 på Ronglan, like før Skogn. To biler bak, satt Lene Munkeby, som var på vei fra Trondheim til Skogn.

Satt fast

Hun oppdaget først merkelig kjøring før hun så den påkjørte elgen satt fast under autovernet.

-Jeg var ute og prøvde å dytte elgen for å den under med hodet, men den fikk ikke med føttene, forteller Munkeby.

Ambulansehjelp

Ikke lenge etterpå kom en ambulanse som stoppet og satte på blålys. En ambulansearbeider fikk så dyttet elgen fram, men da ble elgen liggende på vegen.

-Den prøvde å reise seg opp, men klarte det ikke for ene foten var avbrekt. Den klarte ikke å trampe på den i det hele tatt og la seg ned, forteller Munkeby.

Trafikken stoppet helt en stund. Munkeby kom ikke i prat med personene som havnet i trafikkulykken, men kunne se at bilen stoppet ved nærmeste lomme og at to personer gikk ut av bilen.

Kom seg til grøfta

Omsider klarte elgen likevel å reise seg opp.

-Da hoppet den på et vis over autovernet og ble liggende i grøfta.  Vi kjørte da, forteller Munkeby og legger til at både politi og viltnemnda var varslet.

Ifølge operasjonsleder Kirsten Bergstrøm i Trøndelag politidistrikt ble det varslet om elgpåkjørselen klokka 17.11 mandag. Hun forteller at det ikke var snakk om noen personskader, kun materielle skader på bilen og at elgen ble tatt hånd om av viltnemnda.

Munkeby forteller at det var trist å se elgen lide.

-Jeg er jo jeger selv, men ikke vant til å håndtere levende dyr. Det er vondt å se når de har det vondt, sier Lene Munkeby.