Det har fått flere politikere til å reagere.

Burde brukt det dobbelte

- Horribelt. Personlig synes jeg kommunen heller skulle doblet summen, og brukt én million på 60 ungdommer. Så kan vi spare tilsvarende på andre poster, sier Merete Bøhn-Flataas (Sp).

Rådmann Ola Stene opplyste til Innherred mandag at det koster kommunen cirka en halv million kroner årlig for sommerjobbordningen hvor det gis tilbud til 30 ungdommer i alderen 16 til 18 år. Dette er i tråd med vedtatte forslag fra den gang kommunestyret behandlet kommunebudsjettet like før jul i 2015. Ordningen ble gjennomført både i 2016 og 2017.

Merete Bøhn-Flatås er nestleder i Skogn senterparti. Morgentimene tirsdag brukte hun til å ta opp temaet med sine partikolleger. Det meste tyder på at et samlet Senterparti stiller seg bak tiltaket, og vil sørge for at det videreføres.

Feil signal

- De 500.000 kronene skal på plass. Det er en liten sum, og her er det snakk om forebyggende arbeid og en investering for framtida. Et superviktig tiltak. Det er arbeidsfør ungdom vi trenger. Da må vi også prioritere i riktig ende. Å droppe tilbudet blir et feil signal å gi fra kommunens side, kommenterer hun.

Og Senterpartiet står ikke alene. Karl Meinert Buchholdt (V) varslet allerede i mandag at han akter å ta opp saken i formannskapsmøtet 18. april. Det samme vil Arbeiderparti-ordfører Robert Svarva.

Dermed kan det se ut som rådmannen vil få en instruksjon fra politikerne om å holde fast ved ordningen.

Rådmannen står ikke fritt

- Det er absolutt et behov for å gjøre noe med kommuneøkonomien, men jeg er uenig i at det skal kuttes i sommerjobb for ungdom. Arbeiderpartiet vil mot førstkommende formannskap jobbe for at ordningen videreføres. Det er en del av et vedtatt budsjett, og da står ikke rådmannen fritt til å kutte det ut uten at det er politisk diskutert, poengterer Robert Svarva.

- Jeg tror dette er et kjempeviktig tiltak for at ungdom skal få en tidlig kjennskap til, og kunnskap om arbeidslivet. Det er med og legger et grunnlag for resten av livet, sier han. Og sier han føler seg rimelig sikker på at ordningen kommer til å fortsette også i 2018.

- Vi må agere raskt. Sommeren nærmer seg fort.