Hallem: – Nå er det nok

Fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem ber om møte med Bane Nors øverste ansvarlige for å få svar.

Planovergangen på Skogn har gjentatte ganger slitt med tekniske problemer. Det skaper bekymring blant småbarnsforeldre ved tettstedet, hvor skoleveien går over togskinnene (Arkivfoto).  Foto: Tor J. Friberg

Nyheter

Onsdag kveld ble det igjen tekniske problemer med bommene ved planovergangen på Skogn. Da sto den ene bommen på østsiden av togskinnene oppe, og Bane Nor måtte rykke ut for å se på bommene. De tekniske problemene har inntruffet med ujevne mellomrom en rekke ganger de siste årene, og Renate Bakken er en av initiativtakerne bak Facebook-gruppen «Ny planovergang på Skogn. Vi som ønsker fortgang i saken!».

Gruppen loggfører tekniske problemer på overgangen og brukes som et diskusjonsforum for skogningene. Bakken sier at hun ikke kjenner til problemene i detalj, men har sett at gruppemedlemmer har kommentert problemene onsdag kveld og torsdag.

- Vi fikk meldinger om nye problemer, og så at Bane Nor kom til stedet for å ordne opp. Dette skjer gang på gang, og det er mye frustrasjon blant skogningene. Vi føler ikke at overgangen er trygg for skolebarna våre, sier Bakken.

Håper på nytt møte

Hun har etter problemene onsdag kveld snakket med blant annet Tomas Iver Hallem, fylkesvaraordfører for Senterpartiet, og sier at de nå planlegger et møte med Bane Nor. Håpet er å åpne en ny dialog for å få fortgang i planene om en planfri trafikkløsning på Skogn.

- Jeg håper å få møte Bane Nor og få forklare alvoret i at overgangen ikke er trygg. Jeg håper at det nå går i orden med at Hallem bistår oss, sier hun.

Rapporterte signalproblemer

Kommunikasjonsjef for region Midt og Nord hos Bane Nor, Dag Svinsås, sier at det onsdag kveld ble rapportert signalproblemer på bommene ved Skogn. Han kjenner ikke til at den ene bommen skal ha stått oppe.

- Lokføreren fikk ikke grønt lys onsdag kveld, og måtte bruke saktekjøring i lav hastighet inntil signalmannskapet var på stedet. Da de ankom Skogn, så fungerte alt igjen. De justerte da det tekniske systemet og sjekket at alt fungerer som det skal, sier Svinsås.

Ifølge rapportene til Bane Nor var systemene i vanlig drift en gang mellom klokken 17 og 18 onsdag kveld.

Hallem: - Nå er det nok

Fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem sier torsdag at han tidligere samme dag sendte en offisiell henvendelse til Bane Nor om å få møte den øverste ansvarlige for planovergangen på Skogn i regi av Bane Nor.

- Nå har vi hatt feil på Skogn i flere år, og det føles ikke som at man finner en løsning på det. Nå er det nok, slik jeg og også Renate Bakken konkluderer, sier Hallem til Innherred.

Han avventer nå et svar fra Bane Nor på når og hvor møtet skal avholdes, men har tro på at det vil skje snart.

- Vi må få vite hva som gjøres på Skogn, fordi det er ikke holdbart slik det er nå, sier han.