God morgen!

Dette har skjedd på Innherred

Les om nattens hendelser og det som skjer i Levanger og Verdal i dag.

Skogn ungdomslag setter opp Fame etter eget ønske. Fredag kveld er det premiere.  

Nyheter

- Det har vært en rolig natt. Nesten ingenting i loggen for Levanger og Verdal, sier operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt fredag morgen.

Det eneste som er meldt inn fra distriktet i løpet av natten, er en melding om et dødt dyr i veibanen på E6 mellom Vududalen og Åsen.

- Meldingen går kun ut på at det lå et dødt dyr i veibanen, men vi vet ikke hva slags dyr det var. Vi har varslet veitrafikksentralen, sier Volden om meldingen, som ble registrert klokken 06.42.

Været i dag

Været i Levanger og Verdal blir likt i dag som resten av uken: Mer eller mindre skyfritt og varmt. Temperaturene fra morgenen ligger på rundt fem plussgrader med noen skyer på himmelen, men solen overtar helt fra formiddagen og sender temperaturene opp til 12-13 varmegrader, som varer ut dagen.


Dette skjer i dag

I kveld er det premiere på forestillingen Fame på Reehaug samfunnshus på Skogn. Skogn ungdomslag står bak oppsetningen, som spilles fra 13.-28. april. FAME følger studentene på High School of Performing arts i New York – alle med forskjellig bakgrunn og drømmer. Her blir elevene skildret fra deres første audition til de er ferdige på skolen tre år senere.

Som i vår hverdag tar noen snarveier og mislykkes, andre modnes og realiserer drømmene sine. FAME er ikke annet enn et globalt fenomen.

Først kom den populære filmen, deretter TV-serien, og også sceneversjonen fra 1980-årene ble en kjempehit. Tittelsangen «Fame» er blitt verdenskjent og FAME vant to Oscars for beste musikk og beste sang og ble nominert i ytterligere fire kategorier.

Regissør: Helga Haga, Koreograf: Hulda Vestvik, Sangpedagog: Åse-Rakel Bøhn


Ved Verdal bibliotek blir det en trivelig lesestund sammen med to dyktige leseombud fra biblioteket fredag fra klokken 12, i regi av Elvebredden Aktivitetstilbud. Verdal Pensjonistlag har også vannaktivitet for sine medlemmer, slik de har hver fredag i Verdal svømmehall fra klokken 15.


Nasjonalt og internasjonalt

Liker ikke aldersforslag

NHO og Virke er lite imponert over Høyres forslag om å fjerne aldersgrensen på 72 år i arbeidsmiljøloven. De mener det kan virke mot sin hensikt.

Aldersgrensen er tidspunktet for når en arbeidsgiver kan si opp en person uten å måtte gi noen nærmere begrunnelse. Partiet vil erstatte den med en individuell vurdering.

Det får arbeidsgiverorganisasjonene NHO og Virke, tradisjonelle Høyre-støttespillere, til å reagere, ifølge Dagens Næringsliv.

– Høyre-vedtaket er elendig, helt unødvendig og kan virke imot hensikten om å få flere til å stå lenger i arbeid, sier direktør for politikk og forhandling i Virke, Inger Lise Blyverket. Hun viser til at bedrifter i privat sektor kan avtale bedriftsinterne aldersgrenser.

Hun mener også at forslaget vil føre til at flere går av ved 70 år. Samtidig kan det bli vanskelig for eldre å få jobb.

Avventer omstridt kraftkabel-høring

Ap-leder Jonas Gahr Støre går langt i å antyde at kraftkabelen mellom Norge og Skottland aldri blir bygd, men olje- og energiministeren er ikke like kategorisk.

– Konsesjonssøknadene fra NorthConnect er for tiden ute på høring. Jeg vil ikke nå spekulere på utfallet av departementets konsesjonsbehandling, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) til NTB.

Departementet har bedt om en vurdering fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) før søknaden behandles. Saken er nå på høring.

– Vi vil behandle NorthConnects søknad i tråd med regelverket og føringene fra Stortinget, sier Søviknes.