God morgen!

Dette har skjedd på Innherred

Les om nattens hendelser og det som skjer i Levanger og Verdal i dag.

I helga blir det vårtemperaturer på Innherred. Har du planer om å grille bør du gjøre det i dag. I morgen starter bålforbudet.  

Nyheter

Operasjonsleder Ole Petter Holingen i Trøndelag politidistrikt kan fortelle om en rolig natt på Innherred.

-Faktisk ingenting som har medført noe for politiet, forteller Holingen.

Han kan derimot fortelle at en mann i 40-årene mistet førerkortet fredag kveld da han forsøkte å lure seg unna kontroll.

Sport og kultur

I formiddag inviterer Verdal Historielag til uhøytidelig treff mellom gamle og nyere «slektsforskere». Dette skjer på Verdal bibliotek. Det serveres kaffe og det tilbys ekspertise innen slektsforskning. Her er det bare å hive seg på uten påmelding.

I Åsen byr Åsen Songlag på kabaret i Åsen samfunnshus. Koristene har øvd inn både tekster, sanger og sketsjer i kabaretet som har fått tittelen «Vår himmel». Forestillingen blir også satt opp i morgen, men det er i kun i kveld at også Knitter og Sprak spiller opp til dans etter forestillingen.

I ettermiddag venter Tynset på bortebane for Verdals fotballherrer. Kampen kan du følge live på vår nettside.

Været

I dag kan du benytte finværet til å grille, men i morgen starter bålforbudet. Våren er forsinket i år, men ifølge Yr skal den denne uken ha kommet opp i normaltemperatur. I dag kan vi på Innherred nyte sol hele dagen og med temperaturer opp til 14 varmegrader og nesten vindstille kan det bli riktig så varmt i solveggen.

Utenfor Innherred

I dag kan vi lese blant annet i Adresseavisen at Gro Spieler mener Trine Skei Grande og statsministeren må si unnskyld. Det var Spieler som varslet statsministeren om sin bekymring etter at den da 17-årige gutten hadde fortalt han og Trine Skei Grande hadde frivillig sex i Ola Borten Moes bryllup i 2008.

Varaordfører beklager

Varaordfører i Trondheim, Hilde Opoku, beklager sin egen oppførsel. Samtidig sier hun at det MDG-partiet hun meldte seg inn i ikke lenger finnes. 

Tirsdag sendte MDG i Trondheim ut en pressemelding for å informere om at de ikke hadde tillit til varaordføreren. Bystyregruppen oppga trakasserende oppførsel mot et medlem, samt langvarige kommunikasjonsproblemer som bakgrunnen.

– Det erkjenner og beklager jeg, sier Opoku til Klassekampen. Hun forklarer at hun sendte en krass melding som et resultat av en debatt på Facebook mellom medlemmer som endte i sjikanerende personkarakteristikker og offentliggjøring av sensitive opplysninger om henne.

Nye avtaler for sykepleiere

Spekter og Norsk Sykepleierforbund (NSF) er blitt enige om nye arbeidstidsløsninger.

- Vi er fornøyde med at vi etter hardt arbeid og gode prosesser har fått på plass en avtale som innebærer gode løsninger for arbeidstidsplanlegging i sykehusene. Avtalen muliggjør mer heltid, bedre forutsigbarhet for driften og for de ansatte, samt økt tilgang på sykepleierkompetanse til pasientene, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter og forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund (NSF) til NTB.