Vømmøl-damer med auksjon på trus

Nytt vømmølband slipper ut musikkvideo lørdag.

Se videoen her.

GRAS består av Jeanette Hoseth, Solveig Kolaas Salthammer, Ingrid Elise Andersen, Tora Dahle Aagård, Anne Merete Kvelstad, Astrid Rennemo og Inga Johansen Rennemo.   Foto: privat

Nyheter

«Auksjon på trus» heter låta som det nye vømmølbandet GRAS slapp ut musikkvidep på lørdag. Vokalist Jeanette Hoseth beskriver søsterne Gras slik:

«Søstrene Gras er født og oppvokst i et skur på grassletta nederst i Vømmøldalen. Tore Gras og søstra, Tora Gras, fikk til sammen sju jenter som ble oppfostret på gras og vann for å kunne spare opp penger så hver av barna kunne få hvert sitt instrument.»

Fra Innherred

Vokalisten opprinnelig steinkjerbygg, men bor nå i Verdal.

-Det er veldig greit å bo i Verdal for det er bare å dra til naboen så har han studio,  også drar du til neste nabo som kan lage film.

Bandet ble etablert fordi de sju musikerne hadde lyst å spille på Vømmølfestivalen.  

-Så sleit vi med sanger vi kunne synge, for tekstmessig er det få som passer for ei dame å synge. Men vi har med «Litjkaren» og den får et helt annet budskap når ei dame synger, forteller Hoseth, som har skrevet tre nye låter i god vømmølstil.  

Hoseth studerer musikk og forsker på låtskriving.

-Jeg hørte ikke så mye på Vømmøl før, men så ble jeg sammen med en (Tore Granås, red.anm.) som spiller i bandet Ola uteliggers. Og så begynte jeg å forelske meg i låtskrivinga til Rotmo. Det er noe særegent og genialt i låtene hans, sier Hoseth.

Nå har damene i GRAS fått det som de ønsket. Under Vømmølfestivalen skal de nemlig holde konsert.

Bandet består av:

Jeanette Hoseth (vokal)

Solveig Kolaas Salthammer (tangenter)

Ingrid Elise Andersen (lurk)

Tora Dahle Aagård (elgitar)

Anne Merete Kvelstad (fele)

Astrid Rennemo (bass)

Inga Johansen Rennemo (slagverk)