Nå starter bålforbudet. Dette må du gjøre hvis du skal brenne bråte.

Unngå å få bot.

Dersom du skal brenne kvist eller andre ting som kan medføre at andre kan varsle om brann, skal du på forhånd varsle brannvesenet. (Arkivfoto)  Foto: Roger M. Svendsen

Nyheter

Bålforbudet 15. april til 15. september gjelder i all utmark nå som vi er i en periode hvor mye gammelt gress og kvister lett kan ta fyr.

Gjelder også engangsgrill

Det er altså forbudt å tenne opp bål og grill i nærheten av skog og annen utmark. Dette gjelder også engangsgriller. Under engangsgrillen blir det varmt og underlaget kan fort ta fyr.

Du kan grille i hagen

Nå ligger det snø i bakken flere plasser på Innherred og du kan tenne bål der det er opplagt at det ikke kan starte en større brann, ifølge Sikker hverdag. Du kan med andre ord grille i hagen. Og du kan brenne bråte dersom det gjøres forsvarlig. Men ta forholdsregler, for selv om du har full kontroll på bålet, kan det for andre se ut som brann. Dersom bålbrenningen fører til brannutrykning kan dette medføre til bot. Dersom du skal brenne kvist eller andre ting som kan medføre at andre kan varsle om brann, skal du på forhånd varsle brannvesenet. Da ringer du alarmsentralen på telefon 74 22 60 40.

–En slik varsling fritar ikke den som brenner for å kunne bli stilt økonomisk ansvarlig dersom brannen kommer ut av kontroll, opplyser Levanger kommune.