Årets skitur ble av den vakreste sorten

Veteranan utnyttet seinvåren og det herlige føret gjorde at de kunne gå overalt!

Turen gikk til Turistforeningens selvbetjeningshytte Branok, plassen der Heståa og Storelva møtes på Frolfjellet. Ingen kunne klage på været den 11. april. 

Nyheter

Innherred Turlag Veteranan arrangerer hver vinter en skitur. I år gikk turen til Turistforeningens selvbetjeningshytte Branok inne i Frolfjellet. Hytta ligger vakkert plassert på en liten høyde der Heståa og Storelva møtes.

36 veteraner gikk turen fra parkeringa ved Vulusjøen. Vi gikk ned Heståsdalen til Heglesvollen, der Reinsjø fjellstyre har ansvar for drift og vedlikehold av en rasteplass med bord og benker.

Nattefrost og solrike dager har gitt harde glatte løyper, men utover formiddagen ble snøen etter hvert mykere.

Denne dagen kunne vi gå overalt. Fra Heglesvollen forlot vi derfor den oppkjørte skiløypa, og gikk myrene resten av veien inn til Branok. En vakker tur i nydelige omgivelser. Utsikt mot Kliningen og Meråkerfjella. Og i det fjerne raget Hermannsnasa. Det var bare å suse avgårde. Tur/retur cirka 17-18 km, litt kortere enn annonsert, da vi ikke var innom Roknesvollen. Den ligger i idylliske omgivelser, midt i Forra naturreservat.

Ved Branokhytta spiste vi nistepakkene ute i solskinnet. Hytta ligger flott til ved Forra vest for Feren i vakre Øvre Forra naturreservat. Hytta ligger der Heståa renner ut i Forra. Den er et ypperlig turmål fra flere steder; for eksempel Roknesvollen. Hytta er også et fint utgangspunkt og mål for padling i Forra og Heståa.

Kjellrun kokte som vanlig kaffe på svartkjel, på bålplassen utenfor hytta. Hun fortalte om Branok og det omfattende arbeidet som er gjort for å få hytta ferdig som brukbar selvbetjent turisthytte. Det er nedlagt mange dugnads- og snekkertimer. Hytta er nå fullt utstyrt og innredet, med kjøkken, to soverom, ekstra madrasser og en koselig stue.

I det fine været fikk vi gå litt fritt heimover som det passet den enkelte. Nå var føret enda bedre, og det gikk fort å komme tilbake til parkeringsplassen. En vellykket skitur var gjennomført.

Åshild Wesche Selmer

Kjellrun Skjerve

Turledere