«R-magasinet».

Det er tittelen på det redaksjonelle produktet som verdalsrussen anno 2018 skal gå rundt og selge i tiden fremover. Mandag i lunsjtida kom årets verdalsruss på rekke og rad for å hente fem eksemplarer, som hver av dem som et minstekrav skal selge frem til utgangen av måneden.

– Sikkert først og fremt til familie og venner, men vi tror flere har lyst på dette magasinet. Det ser veldig bra ut, sier Synne Larsen, Dina Strømmen og Andrea Hallem Langåssve.

Portretter

Trioen er en del av årets rødrusskull, som teller 87 elever. Til sammen er det trykt 520 utgaver av magasinet, så fem av hver russ og litt i underkant av hundre magasin i tillegg er hva verdalsrussen håper å få avsetning på.

Russen selv plikter å betale inn de 300 kronene som de vil få igjen for magasinene de selger, før 1. mai.

– Vi fikk en veldig god trykkeavtale med Profil-trøkk, og sammen med andre gode samarbeidspartnere så regner vi med et greit overskudd. Sammen med kioskinntektene fra russerevyen, så blir det nok til å dekke utgiftene vi har til russecampen, forteller Torgrim Veie-Rosvoll i magasinredaksjonen.

Synne Larsen, Dina Strømmen og Andrea Hallem Langåssve registrerer seg for salg av årets russemagasin i Verdal.

På spørsmål til de tre jentene om hva de gleder seg mest til å lese, er svaret alle portrettene av medelever. Ingenting er mer tradisjonsrikt enn det i russeavishistorien, og som alltid er det god lesning.

Nytenkning

Men i R-magasinet er det også et stort utvalg av reportasjer ala det man finner i vanlige avismagasiner, råd og vink om stort og smått, og aktivitetskalender.

– Alt er selvlaget og selvskrevet, fremhever Torgrim Veie-Rosvoll, og sier at jobben med magasinet startet for alvor rundt nyttår.

– Hvorfor magasin på glanset papir og ikke russeavis?

– Det er artig å bryte tradisjonen og tenke nytt! I tillegg blir det mer holdbart, og et produkt som folk kanskje ikke kaster med en gang de har bladd gjennom det.

Dina Rindsem Ertsås er den som har brukket om magasinet, det vil si plassert bilder, tekst og grafikk rundt på sidene.

– Tusen takk, det var hyggelig å høre, sier hun når Innherreds journalist skryter av det visuelle uttrykket på magasinet.

Klar melding

Rødrusspresident i Verdal i år, Frida Skjevik, har fått hjemme-hos-reportasje fra Vinne, mens konsulent ved skolen, Berit Lunden, er valgt som årets hedersruss og gjøres stas på med intervju i vakker innpakning et stykke ut i magasinet.

En blanding av nostalgi, kreativitet og stå-på-vilje preger reportasjen om årets russebuss - en over 40 år gammel doning som får nytt liv.

Åre-tur, russeball og revytid blir beskrevet med superlativer. Ellers finnes gode og velmente råd til intimkontakt. Sexvett-reglenes nummer én er klokkeklar: Vis respekt for andres grenser. Nei er nei.

Verdalsrussen følger defintivt med i tiden, om ikke i timen.