Levanger kommune planlegger nå å flytte brakkeriggen som til nå har vært midlertidig barnehage på Ytterøy til Rinnleiret for å etablere et nytt overnattingstilbud. Brakkeriggen skal bygges om for å kunne tilby midlertidig og sporadisk overnatting til forskjellige arrangementer for opptil 80 personer.

Ombyggingsarbeidet legges nå ut på anbud, og er forventet å koste om lag 10.000 kroner per kvadratmeter. Det gir en totalkostnad på 3,9 millioner kroner for ombyggingen.

- Det er viktig å investere i Rinnleiret, da Rinnleiret er et område som rikt på både militærhistorie og kulturhistorie. Ved å tilrettelegge for midlertidig overnatting på området kan områdets attraktivitet økes, skriver rådmannen i sitt saksframlegg for formannskapet. De behandler saken onsdag, og rådmannen foreslår å sette av opptil 3,9 millioner kroner til ombygging av brakkeriggen. Kostnadene skal finansieres ved salg av eiendom på området, og over tid med leieinntekter.

- Rinnleiret militærleir er den eldste bevarte kavalerileiren i Europa. På Rinnleiret er det 21 fredede bygninger og 8 bevaringsverdige bygninger. Rinnleiret byr på en rik militærhistorie og vekker stor interesse for militære øvelser. Militærleiren har historisk vært overnattingssted for flere hundrede tjenestemenn i over hundre år. Selv om militærleiren er lagt ned, har Heimevernet og regionens HVU-avdeling fremdeles øvelser, aktiviteter og arrangement på Rinnleiret. Det er få overnattingsmuligheter i umiddelbar nærhet ved bruk av militærleiren, og ved å åpne opp for midlertidig og sporadisk overnatting kan Rinnleiret militærleir gi mulighet for større militære øvelser, aktiviteter og arrangement i fremtiden, skriver rådmannen i framlegget.