«Vi har lyst på fitta di», het det i meldingen som en lørdagsnatt i februar 2016 tikket inn på Liv Signe Navarsetes Messenger-konto. Saken ble først kjent for offentligheten i forrige uke. Meldingen var sendt fra Messenger-kontoen til tidligere statssekretær for Senterpartiet, Morten Søberg, skriver NTB.

Han var da på hyttetur i Storlien i Sverige med flere partikolleger, blant andre Sp-nestleder Ola Borten Moe, Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes, Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram, fylkesvaraordfører Tomas Hallem, partisekretær Rune Hjulstad, tidligere statsskretær Erlend Fuglum og rådgiver i Senterpartiet Nord-Trøndelag, Jostein Grande. De to to andre er ikke profiler i partiet.

- Vi vet ikke hvem det er

Overfor NTB framholder Navarsete at hun er helt sikker på at det ikke er Morten Søberg som har sendt meldingen.

– Jeg kjenner Morten og har snakket med ham flere ganger etterpå. Jeg kan ikke tenke meg at det er han som har gjort det, sier Navarsete til dem.

Rådgiver i Senterpartiet Nord-Trøndelag, Jostein Grande, forteller til Innherred at han ikke vet noe om hvem som har sendt meldingen.

Jostein Grande sier de har prøvd å finne ut hvem som sendte meldingen til Liv Signe Navarsete, uten å komme noen vei. Foto: Arkivfoto

- Jeg har ikke skrevet meldingen og jeg vet ikke hvem som har sendt den. Det er to år siden, så det er vanskelig å drive å analysere seg fram til noe. Vi har prøvd å finne ut av det, men har ikke kommet noen vei. Vi vet ikke hvem det er, og det er det største problemet, sier Grande.

Hva slags tur var dette?

- Det var en vanlig hyttetur. Det var ti kompiser som dro på tur sammen, sier han.

- Beklagelig

Grande hevder at Liv Signe Navarsete ikke var et tema på denne turen i det hele tatt.

- Det er vanskelig å vite hva man skal gjøre. Det er ikke noe artig og det er veldig beklagelig overfor Liv Signe Navarsete, sier han.

Har dere som var på turen snakket sammen om dette?

- Vi har snakket om det mange ganger. Vi har også snakket med generalsekretæren om saken, sier han.

Hva tenker du om at det har kommet opp en slik sak?

- Det er pinlig for oss alle. Det er klart det ikke er noe artig å bli trykt fram i offentligheten i en slik sak, men sånn er det. Han som har gjort dette har åpenbart fått en kortslutning, sier han.

Skuffet og forbannet

Sp-nestleder Ola Borten Moe har skrevet et eget innlegg på sin Facebook-profil om saken, hvor han skriver at han er skuffet og forbannet over at den ansvarlige ikke har stått frem.

- I tillegg til en overmoden unnskyldning til Navarsete er dette et tillitsbrudd i en kameratgjeng jeg ikke vet hvordan skal håndteres, skriver han.

Senterpartiets generalsekretær Knut M. Olsen sier til NTB at de jobber med å finne ut hvem av de ti deltakerne på hytteturen som sendte meldingen.