Levert fra Aker Verdal i 1976 - nå blir den spiker

Blir slept utenlands i mai.

Songa Trym, eller Nor Trym som den het etter byggingen, har gjort jobben sin på havet.  Foto: Leif Berge, Norsk Oljemuseum / Statoil

Nyheter

Nettstedet Petro.no forteller at den 42 år gamle boreriggen Songa Trym er i ferd med å bli skrotet.

Den har ligget i opplag siden 2016, og det er ingen overraskelse at den nå blir tatt ut og solgt til hugging. Arbeidere er allerede igang med å plukke av utstyr, og riggen vil bli slept til hugging i Tyrkia i løpet av mai.

Ifølge avisa Strilen er Trym en av de tre eldre Songa-riggene som alle var vært i opplag de siste årene. Songa Trym var topp moderne da den ble levert fra Aker Verdal i 1976. I nyere tid er den oppgradert flere ganger, men dette har etter hvert blitt så dyrt at det ikke lønner seg å holde den typegodkjent lenger.