Eldrerådet lovet også å ta opp saken.

Når rådet møtes til uka, er både kinosaken og et par andre saker på programmet - blant annet Eldres dag i høst, der det er bestemt å innhente tilbud fra SNK og Verdal hotell på lokalisering og spørre den tidligere statsråden Wenche Frogn Sellæg (80) om å komme for å holde foredrag.

En liten overdrivelse

Hvordan det går med den saken gjenstår å se. Men kinoprogram i papiravisa kommer det ikke til å bli. Det er kinosjef Eli Røthe tydelig på i sitt svar, som også legges frem for eldrerådet.

– Vi kan ikke forsvare å annonsere for flere hundre tusen kroner i året for at de få det gjelder skal lese i avisa om når filmene blir vist, skriver Røthe til eldrerådet.

Riktignok viser en sjekk i lokalavisas system at beløpet som ble brukt på papirannonsering det siste året (2014) - var rundt 46.000 kroner pluss moms. Da med ukentlig annonsering.

Vil ikke «låse» programmet

Men kinosjefen har også en forklaring til på hvorfor de ikke vil annonsere i papir:

– Vi ønsker ikke å sette kinoprogrammet på trykk fordi det låser mulighetene for å drive fleksibelt når vi ser at vi må gå inn og endre programmet kjapt.

NF Kino Verdal sluttet ifølge Røthe med avisannonsering etter lengre tids vurdering. Undersøkelser de gjorde viste at det ikke lenger var avisannonser som førte publikum inn i kinosalene.

– Vi kuttet derfor avisannonser til fordel for satsing på digitale plattformer, og besøket har ikke blitt påvirket på en slik måte at vi kan tillegge det bortfall av avisannonsene, konkluderer hun.

Normal variasjon i besøket

I rekordåret 2009 ble det solgt 72.000 billetter i Verdal, og så sent som i 2016 hadde Verdal kino 69.000 besøkende. I fjor ble tallet 62.642, men den generelle nedgangen i besøk på norske kinoer i fjor er innenfor normale variasjoner som følge av hvor mange attraktive filmer som kommer på lerretet.

Eli Røthe åpner likevel for å se på en løsning for pensjonistforeningen og eldrerådet.

– Vi må gjerne sette oss ned sammen for å finne en ordning der rådet og foreningen kan bidra til å få ut info til de det gjelder, mener kinosjefen.

Dagkino-organisering?

Verdal kino har ukentlig dagkino hver onsdag med filmer som passer for voksne, og det vanker gratis kaffe på de som kommer. Lions-medlemmer og folk fra Hagergrynkompaniet er kinoverter disse onsdagene.

– Kanskje kan eldrerådet og pensjonistlagene engasjere seg og lage opplegg slik at flere kan komme på dagkino, undrer Røthe, som påpeker at det er veldig mange eldre som er på kino, kanskje flere enn tidligere år til og med.