Brynhild Bye-Tiller er igang med et uvanlig kunstprosjekt. Det heter kort og godt «100 meter», og er nå i april på Innherred.

Dokumentarisk portrett fra 2018

Prosjektet inviterer barn og ungdom til å lage et videoselvportrett, der de skal gå sin «beste» 100 meter, filme seg selv og forklare hvorfor. Videoene blir en del av en utstilling som åpner 14. juni på Kunstmuseet Nord-Trøndelag.

– Til sammen blir dette et historisk dokumentarisk portrett av den nordre delen av Trøndelag anno 2018, som forteller noe om hvordan barn og unge tenker og orienterer seg i verden, forklarer Bye-Tiller.

Kjernespørsmålet hun belyser er hvor - og hvorfor går vi - i dagens samfunn.

20. april kommer hun til en barneskole i Levanger, 27. april er turen kommet til Ekne barneskole og videre fremover planlegger hun besøk både på Ytterøya, til voksenopplæringen i Verdal og kanskje kulturskolen i Levanger.

– Ungene synes det er artig. Spesielt det å få lov til å bruke mobilen sin på skolen, og selfiestang. Det er annerledes og tankevekkende, mener kunstneren.

Mye forskjellig

Alle videoene som er laget i prosjektet til nå kan du se på siden 100metervideo.no, deriblant den vi har lagt øverst i denne saken.

To Leksdal-gutter forteller fra sin tur i skogen:

– Det e skikkelig fint hen, og så e det minna fra førsteklassen, for vi holdt på så my hen å læka og kødda litt i rundt...

– Det e VÆLDI GLATT HEN!!! (Åh, dæken!)

Se gjerne innom de andre videoene også, så får vi i Innherred se om vi lager noe mer om prosjektet etter hvert.