Terje Sørli ble hentet inn for å etablere og drive Varmefag Levanger, også kalt Levanger Varmesenter, på Frol. Før helgen feiret innehaverne butikkens femårsdag med kaffe, kake og god prat i butikklokalene på Frol.

–Vi skrev «Vi feirer femårsdag» på kaken, sammen med «Vi e gjeldfri!». Det passet bra, det. Det har vært en artig reise, og jeg håper og tror at det fortsetter slik, sier Sørli og ler.

Siden etableringen i april 2013 har omsetningen vokst hvert år. I 2016 endte omsetningen på 5,8 millioner kroner i butikken, hvor Sørli er eneste ansatte. For fem år siden tok han opp lån for å finansiere sin del av egenkapitalen til selskapet.

Fredag ble siste avdrag innbetalt til banken, og banksjef for bedriftsmarkedet i Nord-Trøndelag i Danske Bank, Rolf Einar Pedersen, sier at det er dette banken liker å se. Han hadde fredag med seg det skriftlige beviset på at lånet var innløst.

–Vi ser at han har fulgt budsjettene som ble lagt fra starten, og alt går bra. Det er mange nyetableringer som ikke når fem år, så det er artig å se selskaper som dette. Det er dette som er næring, sier Pedersen.

Styrer alene

Med en omsetning på om lag seks millioner kroner årlig, står Varmefag Levanger for cirka 250 solgte ovner årlig. Det betyr omtrent én solgt ovn per åpningsdag på Frol, noe Sørli er fornøyd med. Fra 2013 til 2016 ble også egenkapitalen i selskapet økt fra den opprinnelige summen på 600.000 kroner til nå å ligge like over 1,2 millioner kroner. Det er viktig i en bransje med kostnadskrevende varelager.

En del av konseptet de etablerte var at Sørlie skulle få bygge opp butikken slik han ville. Med lørdagsstengt butikk og feriestengt uten innleide vikarer.

–Det er Terje som kan faget, og da er det han som skal stå i butikken. Det var også viktig å ha helgene fri, slik at han kom seg på fjellet, og slik har det fungert godt, sier Kjell Ivar Røe.

Bak etableringen sto Kjell Ivar Røe ved Røe Trevare og Per Anders Skrove fra JKE Design, et lite steinkast borti svingen på Frol. De hadde tidligere forhandlet ovner via JKE-butikken, men ønsket for seks år siden å skille det ut for å skape en spesialisert butikk med fullt fokus på varmefaget. Etter en planleggingsperiode og innhenting av Sørli fra Trondheim, ble det fart i sakene med åpning i egne lokaler i april for fem år siden.

–Det blir en bedre butikk av det, sier Skrove.

Varmefag Levanger eies med en tredel hver av Terje Sørli, Skogseth Eiendom AS ved Jim Roger Skogseth og JKE Design Levanger AS ved Per Anders Skrove. Kjell Ivar Røe er styreleder i selskapet.

Kleberstein og peis

Markedet har også endret seg med årene. Nå vil kundene ha mer eksklusive ovner og mer designløsninger. Sørlie merker også at folk ikke er like tilbakeholdne med å investere større summer i ovnsløsninger.

–Før var det nesten ingen som ville bruke 100.000 kroner på en ovnsløsning. Nå har det snudd, og stadig flere ønsker seg pene løsninger til relativt store summer. Mange ser også på peiser og ovner som et møbel og en del av interiøret, og ikke bare en varmekilde, sier Sørlie.

Han merker også at flere tar tilbake ovnen som varmekilde, etter en årrekke med mye fokus på varmepumper.

–Klebersteinsovner er nå i skuddet, og har blitt virkelig populært, sier han.