Et innlegg han publiserte på Facebook lørdag morgen, har fått det til å koke i kommentarfeltet.

Han skriver følgende: «Tenker at 'trimtrapper' , en trapp som går fra intet til intet, er i ferd med å bli svaret på hvordan få mennesker i bedre form? Vi bor i verdens største 'helsestudio' med turmuligheter, motbakker, vakker natur som kan gi variert trening og opplevelser samtidig. Er dette smart? Bruke pengene på å spikre trapper i fine motbakker?»

Har blitt mote

- Det ser ut til at trimtrapper har blitt en mote, og at de dukker opp overalt. Jeg er først og fremst ute etter gode argumenter, både for og imot. Jeg har ikke gjort meg opp noen bastant mening, utdyper Jostein Myhr overfor avisa Innherred i det vi snakker med ham en times tid etter at innlegget først ble publisert på Facebook. Han lar det likevel skinne gjennom hvilket ståsted han selv heller mot.

Spesielt når det brukes hundretusener av kroner på å snekre nye trapper som ikke nødvendigvis fører noe sted.

Jostein Myhr fra Skogn er selv en svært så aktiv friluftsmann. Han jobber som enhetsleder for helse og omsorg i Frosta kommune, og forteller at trimtrapp også har dukket opp som tema i nabokommunen vår.

Ute etter argumentene

- Hvor mange bruker de nye trimtrappene. Hvem er de? Er det folk som trimmer mye fra før?

Dropp rulletrappa

Myhr minner om at det finnes en hel mengde trapper fra før. Det gjelder bare å bruke dem.

- Skal du gjøre noe med helsa, må du i alle fall slutte å bruke rulletrappa på Magneten, poengterer han.

Myhr mener det vil være en mer fornuftig bruk av pengene å videreføre arbeidet med tilrettelagte stier.

- Det er uansett sunt å gå i motbakker.

I Levanger kom den første trimtrappa i Staupshaugen. Dernest fulgte Holåsen etter, og nå kommer det også ei trimtrapp på Mule, i tillegg til at Åsen har planlagt sin.

Jostein Myhr Foto: Privat