Lensmann Knut Olav Røstad og ordfører Bjørn Iversen i Verdal inviterte mandag lokalpressen for å fortelle om utviklingen i ungdomsmiljøet i kommunen de siste par månedene.

Verdal viser at de kan

Han ønsker nå sammen med ordfører Bjørn Iversen å rette en stor takk til verdalssamfunnet for måten det har svart på utfordringene på.

– At vi har klart å snu trenden i Verdal viser igjen det vi er flinke på her i kommunen, å snakke åpent om det som plager oss, mener Bjørn Iversen.

Målrettet mai-innsats

Ledere og flokk

På spørsmål fra Innherred medgir lensmann Knut Olav Røstad at det var ganske stritt da det stod på som verst i høst og vinter.

– Men i tillegg var det 15-20 andre som fulgte med, noe som bidra til å gjøre ting mer uoversiktlig.

Individuelt og kollektivt

Overfor de mest aktive er det tatt konkrete og individuelle grep. Mange faggrupper i kommunen er koblet inn, og det er gitt tett oppfølging av ressurspersoner både i skole, barnevern og andre sektorer opp mot dem.

Nyttig vekker

Han mener dessuten at bevisstgjøringen av foreldregenerasjonen har spilt en viktig rolle de siste par månedene.

– Det var en kollossal samfunnsreising i Verdal rundt årtusenskiftet. Kanskje hadde aktsomheten blant folk gått ned fordi det virket greit. I så møte har hendelsene gitt oss en nyttig påminnelse om at forebyggende arbeid aldri blir ferdig. Vi kan ikke sette oss ned nå heller og tro at ting er ute av verden for godt!